Sushilla.nl

Cabaretier Guido Weijers

De Brabantse Guido Weijers (1977) studeert van 1996 tot 2001 Vrijetijdsmanagement aan de toemalige NHTV in Breda. In 2000 start zijn carrière als cabaretier als hij de publieksprijs op het Camerettenfestival wint. Hij toert met zijn eerste voorstelling Oxymoron (2001-2003) door heel Nederland en speelt deze voorstelling zelfs in Dubai en Noorwegen.  

De uit Boxmeer afkomstige geluksgoeroe wordt met zijn show Myosotis! (2003-2005) bekender bij het grote publiek. Na zijn tour met zijn derde voorstelling Xipnao! behoort Weijers tot de bestverkopende cabaretiers van Nederland. Guido maakt nog verschillende voorstellingen waaronder Axestos (2009) en V (2013). Guido Weijers werd tevens bekend om zijn Oudejaarsconferences. Al tien jaar vat hij in december het jaar op ludieke manier samen. Hij spiegelt, reflecteert, prikkelt en inspirerend. guidoweijers.nl

Masterclass Geluk 

In 2017 laat Guido zich van een andere kant zien: hij ontwikkelt een Masterclass Geluk. Guido benadert het onderwerp vanuit een wetenschappelijke hoek. Voor het programma volgt hij zelf masterclasses over de grondslagen en het rendement van geluk aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Ook doet hij zelfstudies en gaat hij op onderzoek in Bhutan naar het Bruto Nationaal Geluk. De masterclass is een groot succes en in 2021 start hij alweer zijn vierde Geluks-tour. 

Dikke hit 

In zijn studententijd schrijft Guido Weijers het nummer Als we gaan, dan gaan we met z’n allen. Het lied wordt nog steeds groots meegezongen tijdens carnaval en door NAC-supporters in het stadion.  

Guido Weijers in het Chassé

Al vanaf het begin van zijn carrière staat Guido bij ons op het podium. Zowel met zijn cabaretvoorstellingen als de Oudejaarsconferences. Ook produceert Guido samen met het Chassé voorstellingen, zoals het Kerstspektakel in 2009. 

Nachtburgemeester 

In maart 2021 is Guido Weijers door Horecabrains en Horecava verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2021. De jury koos Guido, omdat zijn roots in de horeca liggen, hij als cabaretier werkt in de nacht en hij was een van de eerste die zich aanmeldde voor een Fieldlab event om te kijken wat wel kan in de coronacrisis. Guido kreeg de ambstketting van Oud-Nachtburgemeester André Hazes. 

Op Facebook schrijft Guido weten dat hij trots is: "Ik sta niet bekend als kroegtijger, meer van de afterparty. Ik leef wel in het ritme van de vleermuis. Overdag op stand-by en in de nacht pas ‘aan’. En door m’n link met de horeca en m’n actieve rol in Corona-tijd kreeg ik de eer. Horeca en artiesten hebben hetzelfde doel: mensen/gasten blij maken. Hopelijk mag de horeca èn de nacht snel weer nieuwe verhalen maken! Bring it on!"