Steinway Sessies: Canto Ostinato - Ode aan Simeon Ten Holt

Natalon Quartet
zo 12 jan 2025 - 15:00
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
zo 12 jan 2025
15:00
Bestellen

Het Natalon Kwartet, bestaande uit Petra van Oort, Laura Sandee, Robert Lambermont en Anna van Nieukerken, vormt een unieke samenwerking van ervaren pianisten met een gedeelde passie voor de muziek van Simeon ten Holt. 

Dit kwartet heeft zich gespecialiseerd in de muziek van Simeon ten Holt en heeft de eer om als enige ter wereld alle composities van deze componist voor vier toetsinstrumenten uit te voeren. De experts prijzen hun integere benadering, die recht doet aan de wensen en voorschriften van Simeon ten Holt zelf. 

Robert Lambermont is een Simeon Ten Holt-vertolker van het eerste uur. Mede door Roberts jarenlange vriendschap met Simeon ten Holt, vertolkt het kwartet zijn composities naar de voorkeuren van de componist en blijft hiermee het dichtst bij de bron. Ten Holt noemde Robert Lambermont zelfs een van de warmste pleitbezorgers van zijn muziek. De pianisten gaven regelmatig op zijn uitnodiging concerten en Ten Holt was de hoofdsponsor van hun eerste cd Canto Ostinato. Het Natalon Kwartet is wereldwijd het enige viervleugelkwartet dat meer dan 20 jaar in vaste bezetting alle composities voor meer toetsinstrumenten van Simeon ten Holt uitvoert. Hun integere benadering wordt door kenners geroemd.

Een concert met de vier pianisten van het Natalon Kwartet is altijd een bijzondere belevenis. De pianisten gunnen elkaars muzikale ideeën, ruimte en tijd. Elk concert is weer anders, elk concert is weer een avontuur. Met het brengen van de rijke muzikale erfenis komt het Natalon Kwartet tegemoet aan de veelzijdigheid van Simeon ten Holt, en eert op unieke en indrukwekkende wijze zijn diverse composities die nog altijd wereld uitgevoerd worden.