Jessica Ridderhof

Alabama

Fien Leysen/BERLIN in samenwerking met theater arsenaal
wo 18 sep 2024 - 20:30 - 21:30
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
wo 18 sep 2024
20:30 - 21:30
Bestellen

In Alabama treedt Fien Leysen in de voetsporen van haar overleden vader, reporter Kris Leysen. In 1978 maakte hij een reportage voor de openbare omroep en kwam terecht in Birmingham, Alabama. 

Hij sprak er met jonge mensen over werk en studies, over de zoektocht naar the American Dream, en de kloof tussen arm en rijk. Op zijn eerste avond in Alabama werd Kris Leysen plots gebombardeerd tot deputy sheriff. Een idee van de lokale sheriff, zodat de mensen in de stad hem zouden vertrouwen. Vijfenveertig jaar later trekt Fien, nu dezelfde leeftijd als haar vader toen, naar Alabama. Ze wil de studenten en de sheriff uit 1978 terugvinden en de stad en de mensen weer opzoeken. In Birmingham stelt ze de vragen die haar vader liet liggen en hoopt ze er zelf antwoorden te vinden.

Samen met muzikant Steven De Bruyn deelt Fien op scène videobeelden van toen en nu, en het resultaat van haar zoektocht. Een voorstelling over het verstrijken van de tijd en verschillende stadia van gemis.

credits

tekst, video, spel, montage: Fien Leysen / muziekcompositie en live uitvoering: Steven De Bruyn / artistieke en technische ondersteuning: Claire Hoofwijk / dramaturgie: Willem De Maeseneer / outside eye: Yves Degryse / scenografie en decorbouw: Manu Siebens / decorateur: Ina Peeters / geluidsontwerp: Arnold Bastiaanse / eindmixage geluid film: Peter Van Laerhoven / geluidstechniek: Arthur De Vuyst / lichtontwerp: Jannes Dierynck, Marjolein Demey / productie: BERLIN / coproductie: theater arsenaal (Mechelen, BE), Theaterfestival Boulevard (Den Bosch, NL), Het Laatste Bedrijf (BE) / met de steun van: de Vlaamse Overheid, Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid, Gallop Tax Shelter, deAuteurs