The diary of an ugly duckling

Factory Compagnia
za 26 okt 2024 - 15:00
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
za 26 okt 2024
15:00
binnenkort in verkoop

Het dagboek van een lelijk eendje van het Italiaanse Factory Compagnia Transadriatica, combineert theater en dans vanuit het klassieke sprookje van Hans Christian Andersen en brengt het originele verhaal op een luchtige en creatieve manier tot leven.

We volgen een kleine zwaan die voor een eendje wordt aangezien. Ze maakt van alles mee, leert over zichzelf en de wereld, en ziet in hoe belangrijk verschillen zijn. Ze krijgt te maken met pesten, hard werk, verloren liefde en zelfs oorlog, maar leert zichzelf te waarderen. Als ze haar spiegelbeeld in het meer ziet, begrijpt ze haar ware ik en leert ze dat elke ervaring, goed of slecht, deel uitmaakt van wie ze is.

over Factory Compagnia Transadriatica
Het Italiaanse Factory Compagnia Transadriatica staat bekend om hun voorstellingen, waarin zij bestaande verhalen, zoals Assepoester en Shakespeare’s De getemde feeks, op nieuwe manieren interpreteren. In de voorstelling Het dagboek van een lelijk eendje blijft het gezelschap thema’s als diversiteit, identiteit en integratie verkennen met een eenvoudig maar pakkend verhaal.

credits

regie en tekst Tonio de Nitto | spel Francesca de Pasquale, Antonio Guadalupi, Luca Pastore, Benedetta Pati | choreografie Annamaria de Filippi | scenografie Roberta Dori Puddu | kostuums Lapi Lou | muziek Paolo Coletta