The Last Five Years

NANOEK
di 29 okt 2024 - 20:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
di 29 okt 2024
20:30
Bestellen

De succesvolle off-Broadway musical The Last Five Years komt naar Breda! Een intieme en eigenzinnige musical over liefhebben en loslaten.

Met een gloednieuwe versie van een all-female team, een ijzersterke cast (Jolijn Henneman en Job Greuter), een eigentijdse vertaling en prachtige muziek, wordt dit een niet-te-missen musical.

The Last Five Years, geschreven en gecomponeerd door Jason Robert Brown, vertelt het verhaal over twee New Yorkers die in vijf jaar tijd van hevige liefde naar een break-up bewegen. Voor de twintigers ligt de wereld aan hun voeten; Actrice Cathy probeert haar plekje te veroveren in de theaterwereld, terwijl romanschrijver Jamie zijn eerste boek publiceert en op de rand van groot succes staat. We volgen Jamie’s verhaal in chronologische volgorde, terwijl we Cathy’s verhaal juist achterstevoren beleven vanaf het einde van hun turbulentie relatie. Hun paden kruisen elkaar slechts één keer, op hun bruiloft.

Zonder de oorspronkelijke tekst en de muziek uit het oog te verliezen, poogt NANOEK het verhaal een nieuwe female gaze mee te geven. Door deze spannende en frisse bewerking van The Last Five Years raakt dit herkenbare liefdesverhaal je recht in het hart.

over NANOEK
NANOEK, de producent van brave new musicals, werd bejubeld in de pers en is meermaals bestempeld tot een verrijking voor het Nederlands musicalgenre. De musical MELK, die in najaar 2023 door heel Nederland te zien was, is bekroond met maar liefst 5 Musical Awards voor Beste Muziek, Liedteksten en Compositie, Beste Script en Dialogen, Beste Nederlands Oorspronkelijke Musical en Beste Kleine Musical. NANOEK creëert zowel geheel nieuwe musicals met brave new stories als bestaande musicaltitels die worden bewerkt met een brave new gaze.

uit de pers
“Op een score van elektronische muziek laat NANOEK weer een frisse wind waaien door de musicalwereld” – Theaterkrant (over MELK)

“Aangename, onopgesmukte productie over moeders en kinderen” – Volkskrant (over MELK)

"NANOEK, precies wat de musicalwereld nodig heeft” - Trouw

“Op een score van elektronische muziek laat NANOEK weer een frisse wind waaien door de musicalwereld” - Theaterkrant

credits

Regie: Anouk Beugels en Suzanne Heijdra | Choreografie: Cody Schuitemaker | Vertaling: Judith Boesen | Tekst en muziek: Jason Robert Brown | Dramaturgie: Anouk Mulder