High-Rise

Orkater / Konvooi
vr 22 nov 2024 - 20:30
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
vr 22 nov 2024
20:30
binnenkort in verkoop

KONVOOI waagt zich in deze nieuwste muziektheatervoorstelling aan de dystopische jaren zeventig roman High-Rise van J.G. Ballard. Een muzikaal, absurd en ontregelend angstvisioen van de mens die tegen beter weten in zichzelf wil redden. 

De eigenaardige wiskundige Alice verhuist op aanraden van haar broer Bobby naar een appartement op de vijfentwintigste verdieping van een moderne woontoren. Het gebouw is van alle gemakken voorzien: een gym, een supermarkt en een weelderig dakterras. Hoe hoger je komt, hoe duurder de appartementen. Alles is voorhanden en alles is comfortabel - voor even.

Vanaf het moment dat met Alice ook het laatste appartement bewoond is, gebeuren er onverklaarbare dingen. Geleidelijk aan begint het gebouw, en met haar de verstandhouding tussen de bewoners, barsten te vertonen. En vooral - niemand lijkt in te willen grijpen. Terwijl Alice grip probeert te krijgen op het geleidelijke verval van de flat, passen de andere bewoners zich aan. Of verdwijnen. Haar broer Bobby wil zijn flat niet meer uit. De steenrijke architect van het gebouw, Royal, kijkt vanaf zijn penthouse op het dak gefascineerd naar beneden. Tegelijkertijd begint de verongelijkte documentairemaker Wilder vanaf de begane grond verbeten zijn weg naar boven. High-Rise is een absurd, ontregelend en muzikaal portret van de mens in vrije val. 

Over de makers
In 2019 maakte KONVOOI haar succesdebuut ILIAS binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers. Met haar tweede Nieuwkomersvoorstelling De meester en Margarita in 2021 oogstte het collectief opnieuw veel lof bij pers en publiek. De voorstelling werd in 2022 geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival. Na het Nieuwkomerstraject heeft KONVOOI zich voor de komende jaren vast aan Orkater verbonden. 

High-Rise - Chassé Theater Breda

credits

Regie: Belle van Heerikhuizen | Spel: Jasper Stoop | Decor: Ruben Wijnstok | Kostuums: Esmée Thomassen | Lichtontwerp: Stefan Dijkman | Compositiebijdrage & sounddesign: Aniek de Rooij | Dramaturgie: Liesbeth Coltof