Steinway Sessies: Alma Mahler - Muze of femme fatale?

Gerold Huber & Raoul Steffani
zo 11 mei 2025 - 15:00
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
zo 11 mei 2025
15:00
Bestellen

Ter ere van het zestigste sterfjaar van Alma Mahler in december 2024, verkennen we haar complexe rol als zowel muze als femme fatale in de artistieke wereld van rond 1900.

Haar verhaal ontvouwt zich met haar ontmoeting met compositieleraar Zemlinsky, die haar introduceerde aan de man die haar naam zou dragen in de geschiedenis van de muziek: Gustav Mahler. Hoewel Alma haar eigen talenten bezat, staat ze vooral bekend als inspiratiebron voor Mahler en tal van andere prominente componisten van haar tijd. Ondanks Mahlers aandringen om haar eigen composities op te geven, bleven Alma’s laat-romantische en vaak melancholische liederen geliefd en worden ze nog steeds veel uitgevoerd.

Dit eerbetoon werpt licht op Alma Mahler en haar invloed op de muziekwereld van haar tijd. Het recital wordt verzorgd door de gerenommeerde pianist Gerold Huber en de getalenteerde bariton Raoul Steffani, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs. Samen belichten zij deze fascinerende periode en brengen zij de muziek tot leven die Alma Mahler heeft geïnspireerd en gevormd