Carla Gorter

The Story Of The Blue Diamonds

The New Diamonds
zo 23 mrt 2025 - 13:00
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
zo 23 mrt 2025
13:00
Pauze 00:00
binnenkort in verkoop

The Blue Diamonds was een zeer succesvol Nederlands duo bestaande uit de broers Riem en Ruud de Wolff die in 1960 doorbraken met de wereldwijde hit Ramona. Met een tour langs de Nederlandse theaters brengen muzikale erfgenamen Steffen de Wolff en Patrick Drabe als The New Diamonds nu een uitbundig en meer dan gerechtvaardigd muzikaal eerbetoon aan deze bijzondere Nederlands-Indische broers!

The Blue Diamonds behalen grote hitsuccessen in het begin van de jaren zestig en maken succesvolle tournees, zoals met Anneke Grönloh door Indonesië, waar ze worden binnengehaald als helden en met hun optredens volle stadions trekken. Er volgen wereldwijd concerttournees, tot de broers hun carrière noodgedwongen moeten onderbreken voor het vervullen van hun militaire dienstplicht.

Wanneer zij na deze dienstplicht de draad weer oppakken ziet, mede door de invasie van The Beatles, de muziekwereld er drastisch anders uit en neemt de populariteit van The Blue Diamonds langzaam af. Ze spelen nog een paar jaar mee in de theatershows van Seth Gaaikema, maar het ontbreekt hen aan nieuwe hits. Opvallend genoeg blijft hun populariteit in het Verre Oosten onverminderd groot. Regelmatig treden The Blue Diamonds op in Singapore en Indonesië.

The New Diamonds
In november 2000 treden Ruud en Riem de Wolff voor het laatst op als The Blue Diamonds. Ruud is dan al ernstig ziek en overlijdt niet veel later. Na zijn dood belandt Riem in een diep dal. Met hulp van collega-artiesten als Rob de Nijs, Mariska Veres, Oscar Harris en George Baker vindt hij de kracht om overeind te krabbelen. Met hen én samen met zijn zoon Steffen maakt hij in 2001 onder de naam The New Diamonds het album Out Of The Blue. Na het uitbrengen van deze plaat staat Riem samen met Steffen en Patrick Drabe als The New Diamonds op het podium en treedt hij ook solo op als Riem ‘Blue Diamond’ de Wolff tot zijn overlijden in 2017.

The New Diamonds traden ook twee keer succesvol op in de Doelen in Rotterdam. Als de organisator van deze concerten jaren later Patrick en Steffen vraagt om in februari 2023 nog één keer een muzikaal eerbetoon aan The Blue Diamonds te brengen, hoeven zij daar niet lang over na te denken. Naar aanleiding van de vele positieve reacties en aanbiedingen die daarna volgen, besluiten Patrick en Steffen om The New Diamonds nieuw leven in te blazen. In plaats van een eenmalig optreden blijkt het muzikale eerbetoon in de Doelen een nieuwe start van de The New Diamonds én een tour langs de Nederlandse theaters.