Kuno Bakker

King Lear

Dood Paard
wo 2 apr 2025 - 20:30
kleine zaal
wo 2 apr 2025
20:30
binnenkort in verkoop

King Lear is een van de meest complexe stukken van Shakespeare met veel personages en plotlijnen. Dood Paard vertaalt het origineel zelf en maakt een razend actuele en haarscherpe bewerking. 

De oude koning Lear besluit zijn rijk onder zijn dochters te verdelen. De twee oudste dochters putten zich uit in liefdesverklaringen, de jongste weigert mee te doen aan deze poppenkast. Daarop onterft de woedende Lear haar. 

In een tijd waarin oude machthebbers en CEO's hun greep op de wereld willen behouden, werpt Dood Paard met een anti-patriarchale blik een nieuw licht op King Lear. Hoe laat de oudere generatie de maatschappij achter voor haar kinderen? 

over de maker
Dood Paard is een toonaangevend toneelgezelschap, dat de wereld bekijkt vanuit een kritische houding, met humor en een optimistische overtuiging dat het intellect en de creativiteit van de mens tragedie kunnen overstijgen. Een sterke herkenbaarheid van het gezelschap gaat hand in hand met een grote verscheidenheid in het werk. De voorstellingen zijn een pleidooi voor pluriformiteit, onbevangenheid en een vrije manier van denken en kijken.

 

 

Dood paard - King Lear | Chassé Theater Breda

credits

met: Kuno Bakker, Manja Topper, Tomer Pawlicki, Yousra Boukantar, Abdelkarim El Baz, Michael Yallop en Ramses van de Hurk