Jan Hoek

De Grootste Goochelshow

De Toneelmakerij en Bijlmer Parktheater
za 12 apr 2025 - 15:00
kleine zaal
za 12 apr 2025
15:00
binnenkort in verkoop

Hooggeëerd publiek! Welkom bij De Grootste Goochelshow, een wervelend optreden met niemand minder dan de allerberoemdste goochelaars van de hele woonkamer: de broertjes Caspaar en Domingo! 

Als volleerde illusionisten toveren zij onzichtbare konijnen uit hun hoed, zagen een familielid naar keuze doormidden en laten denkbeeldige olifanten verdwijnen. De Toneelmakerij en Bijlmer Parktheater presenteren een wervelende goochelshow als metafoor voor de magie van het leven: grote vragen en doordachte denkkronkels passeren speels de revue in een luchtige circussfeer.  Een muzikaal avontuur vol goochelacts.

Als iets verdwijnt, waar blijft dat dan? En als het nooit meer terugkomt, mis je het dan? Als de oudste broer zijn jongere broer naar de plek tovert waar alle verdwenen dingen zijn, doen ze een bijzondere ontdekking. Naast de goochelstok, de bami-opscheplepel en de reservesleutel van de auto, is daar ook een broertje. Maar dat kan natuurlijk niet, want er is niet nog een broertje. Toch?  

over de makers
Bedenkers José Montoya en Serge Hogenbirk speelden allebei in prijswinnende jeugdvoorstellingen, zoals  Martin Luther King (2019) van Urban Myth en Prinses van tuig en Richel (2013) van TG Siberia. Artistiek leider van De Toneelmakerij Paul Knieriem regisseert het tweetal in deze vrolijke voorstelling over onvoorziene gezinssituaties. De Grootste Goochelshow biedt handvatten voor een gesprek over ‘afscheid nemen’ en andere grote levensvragen, tussen kinderen onderling en tussen de jonge bezoekers en de volwassenen die met hen mee zijn.  

De Toneelmakerij en Bijlmer Parktheater | Chassé Theater Breda

credits

tekst: Mariëlle van Sauers / regie: Paul Knieriem / dramaturgie: Jolanda Spoel / lichtontwerp: Jasper Nijholt / spel: José Montoya en Serge Hogenbirk