Rio Staelens & Francis Vanhee

echo_re_echo

Ward/warD
za 7 jun 2025 - 20:30
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
za 7 jun 2025
20:30
binnenkort in verkoop

Wat bindt ons en wat stoot ons af? En wat doet de afstand daartussen met onze onderlinge verhoudingen? 

In echo_re_echo onderzoeken choreograaf Ann Van den Broek en zanger Gregory Frateur de aantrekkingskracht en afstand tussen hun persoonlijke en artistieke identiteit om deze te laten resoneren in kracht en kwetsbaarheid. Ze plaatsen zich hiervoor zelf op het podium, samen met muzikant Nicolas Rombouts en twee dansers/performers.

De voorstelling focust op het weerklinken van elkaars realiteit, mysterie en fantasie. In de vorm van echo’s ontwikkelt zich een spanningsveld waarin diep menselijke emoties, frustraties, verlangens en verwachtingen geportretteerd worden. Reflecterend op de transformatieve tijd waarin we leven en waar vloeibaarheid, identiteit en fysieke werkelijkheid om voorrang strijden. 

echo_re_echo beweegt zich op de grens van een concert en een dansvoorstelling en gaat van groots gebaar tot stilte en intimiteit, zowel monumentaal als klein en persoonlijk van beeld. 

over de makers
Gregory Frateur is bekend van de Belgische band Dez Mona. De band speelde aanvankelijk alternatieve muziek geïnspireerd door jazz, gospel en spirituals maar evolueerde door de jaren heen naar eigenzinnige hedendaagse pop. Opvallend kenmerk is Frateur’s bijzondere stemgeluid. Gregory Frateur en Ann Van den Broek werken al jaren samen. 

Sinds 2000 richt Ann Van den Broek zich na een actieve en succesvolle carrière als danser, volledig op de ontwikkeling van haar choreografisch werk. Sindsdien werkt ze aan haar eigen karakteristieke bewegingstaal en idioom. De Vlaamse choreograaf creëert eigenzinnige en beklijvende voorstellingen met de menselijke existentie als vertrekpunt, overschrijdt de grenzen tussen de verschillende kunstdisciplines, geeft een plek aan het onorthodoxe en streeft naar een kritische, directe en intense dialoog met zijn publiek. 

credits

concept & regie: Ann Van den Broek, Gregory Frateur / choreografie: Ann Van den Broek / performers: Ann Van den Broek, Gregory Frateur, Nicolas Rombouts en twee WArd/waRD performers / muziek & compositie: Nicolas Rombouts en Gregory Frateur / tekst: Gregory Frateur