Casper Rila

Bal Populaire

The Kik
wo 21 mei 2025 - 20:00
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
wo 21 mei 2025
20:00
binnenkort in verkoop

Levensliederen, smartlappen en tranentrekkers: het was een kwestie van tijd voordat The Kik, onder aanvoering van Dave von Raven, zich eraan zou wagen. In de periode waarin alle goede sfeer voorgoed verdwenen leek, bouwde Dave een eigen kroegje in zijn huis. 

Belgische biertjes bij gedimd licht, Decap dansorgel, een gezonde dosis weemoed en torenhoge stapels platen van Johnny Hoes, Eddy Wally, Corry Konings en Johnny Jordaan. Dit vormde de inspiratie voor het schrijven van een album vol levensliederen. Liedjes waarin gezelligheid en ambiance de boventoon voeren, ruimte is voor nostalgie en romantiek en waar melancholie steeds op de loer ligt.

over The Kik
De band bestaat uit zanger Dave von Raven, bassist Marcel Groenewegen, gitarist Arjan Spies, drummer Ries Doms en toetsenist Paul Zoontjens. Na de oprichting in 2011 volgen succesvolle jaren als huisband in DWDD en bij BEAU, en optredens tijdens clubtours en op festivals. 
In 2015 werkt The Kik samen met Armand wat resulteert in een album en een ware herwaardering voor het werk van de protestzanger. In 2019 speelt The Kik Boudewijn de Groots eerste twee albums live tijdens twee avonden in Rotterdam Ahoy. The Kik bracht tot op heden vier LP’s uit met eigen werk, twee albums met hertaalde liederen en een live album van het Boudewijn de Groot materiaal uit.