Willem van Walderveen

Cyrano

Jeroen Spitzenberger, Shelley Bos, Keanu Visscher e.a.
vr 20 jun 2025 - 20:30
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
vr 20 jun 2025
20:30
binnenkort in verkoop

Cyrano, een komedie vol muziek, passie en poëzie. Met spitsvondige teksten scherper dan een sabel. Wie gaat er vandoor met de prachtige Roxanne? Cyrano met zijn onbegrensde liefde en charismatische persoonlijkheid óf Christian met zijn grote hart en schoonheid? Dit tijdloze verhaal over liefde en zelfbeeld en de druk van de maatschappij is een klassieker die je gezien móet hebben.

In deze indrukwekkende versie van Cyrano, met een 11-koppige topcast van acteurs en muzikanten, onthult zich een spannende liefdesdriehoek waarin de personages steeds het gevoel hebben tekort te schieten. Cyrano, de charmante en eigenzinnige meesterdichter verbergt zijn liefde voor Roxanne (Shelley Bos) vanwege zijn opvallende lelijke neus. Hij smeedt echter een plan om de knappe Christian (Keanu Visscher) te laten schitteren in de strijd om Roxanne's hart. Maar waar Cyrano last heeft van zijn lelijkheid, is het bij Christian en Roxanne de schoonheid die in de weg zit.

In een tijd waarin de perceptie van ons uiterlijk sterk beïnvloed wordt door sociale media en de voortdurende druk om te voldoen aan een ideaalbeeld, is de thematiek van Cyrano misschien wel actueler dan ooit. Geregisseerd door Jasper Verheugd, met tekst van Jibbe Willems, muziek van Fons Merkies en toneelbeeld van Joris van Veldhoven wordt dit eeuwenoude verhaal naar de 21e eeuw gebracht.

Jeroen Spitzenberger: “Cyrano is mijn droomrol. Een tragikomische strijd over gezien en gehoord worden in de liefde. Met taal en verbeelding als wapen en voor de zekerheid het zwaard achter de hand.”

Cyrano - Chassé Theater Breda

credits

Producent: Bos Theaterproducties / Inge Bos / Regie: Jasper Verheugd / Bewerking: Jibbe Willems / Met: Jeroen Spitzenberger, Shelley Bos, Keanu Visscher, Rian Gerritsen, Job Greuter, Finn Poncin, Jefferson Manson, Sem Konijn, Jante Inonge Stekelenburg, Julie-Anne Sikkens / Muziek: Fons Merkies / Decor en kostuumontwerp: Joris van Veldhoven