Refraction [breaking light] en FR/AGILE

Liam Mccall en Underdogz
vr 14 mrt 2025 - 20:30
kleine zaal
vr 14 mrt 2025
20:30
binnenkort in verkoop

Twee goed ontvangen werken van Liam McCall nu gepresenteerd in één avond, die de huidige ontwikkeling en artistieke signatuur van de jonge maker laten zien.

Hij heeft een avant-garde aanpak naar de HipHop danstalen, waar hij focust op het vergroten van de expressieve kwaliteiten terwijl hij trouw blijft aan de integriteit. Zijn werk draait om de echtheid van de menselijke ervaring en de grootsheid van de fantasie. Het is intens, poëtisch en visueel sterk. Het HipHop credo ‘van niets iets maken’ is sterk aanwezig in deze stukken. Door de nadruk op het hier en nu te leggen, de ruimte te veranderen met zelf gemanipuleerd licht, en af te stappen van het traditionele black box theater. 

Wat je ziet is wat je krijgt, en je krijgt veel deze avond.

FR/AGILE
Hoe houden we het licht vast in een wereld die steeds donkerder lijkt te worden? FR/AGILE is een oprechte dans solo waarin Liam McCall een manier probeert te vinden om zijn breekbaarheid met wendbaarheid te verenigen. Het is een pleidooi voor de noodzaak van kwetsbaarheid in HipHop, waarbij hij zijn rauwe menselijkheid onthult vanuit zijn kern als B-boy. Een battle door de duisternis opzoek naar wat licht. 

Refraction [breaking light]
Een poëtisch en persoonlijk portret over twee broeders in Breakin’. Is het je wel eens opgevallen dat als je door een glas water kijkt, dat objecten daarachter van vorm en plek lijkt te veranderen? Een stukje magie in het volle zicht. Dit is refractie: een lichtgolf breekt tegen een oppervlakte en verandert van snelheid, hierdoor krijgen we een vertekend beeld van wat er zich afspeelt onder die oppervlakte. 

In dit duet onderzoeken Liam McCall en Oscar Starink, twee B-boys van Underdogz crew, wat het betekent om een Breaker te zijn en gebruiken daarbij licht om die visie te delen. Wat is er nog meer zichtbaar onder het plaatje van een B-boy, en hoe diep kan je gaan onder die oppervlakte? Het is een verkenning in Break, licht en hun band.

credits

choreografie: Liam McCall / performers: Liam McCall, Oscar Starink / muziek: Niels Broos / scenografie: Joey Schrauwen / powered by: Emoves (UC masters), ISH dance collective / supported by: Het Wilde Westen