De held, de schurk en de waarheid

Theatrale Tentoonstelling
zomerprogrammering
vr 19 jul 2024 tot wo 11 sep 2024
vr 19 jul 2024
tot
wo 11 sep 2024

De theatrale tentoonstelling De held, de schurk en de waarheid is van vrijdag 19 juli t/m woensdag 11 september gratis te bezoeken in het Chassé Theater.

Waar komt een theatrale tentoonstelling beter tot zijn recht dan in een theaterzaal? Daarom presenteert Chassé Theater deze zomer de tentoonstelling De held, de schurk en de waarheid. De werken komen tot leven met prikkelende audioverhalen en theatrale belichting, die de sculpturen van betekenis en duiding voorzien. Bekende auteurs zoals Abdelkader Benali, Elfie Tromp, Roziena Salihu en Maxine Palit de Jongh schreven de verhalen.  

De tentoonstelling wordt gepresenteerd in de zaal en op het podium van de Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal. In Stedelijk Museum Breda is, ter inspiratie, tijdens de tentoonstelling ook het werk Dutch Mechanisms, Willem van Oranje te zien. 

Binnenkort maken we meer informatie over deze theatrale tentoonstelling bekend.

De held, de schurk en de waarheid is een initiatief van curator Johan Idema, in samenwerking met Folkert de Jong en tentoonstellingsmakers Brandwacht & Meijer. Mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Fonds 21, Chassé Cultuurfonds, BNG Cultuurfonds, Stichting SEC, Zabawas, Cultuurfonds Noord-Brabant, Stichting Stokroos, De Gijselaar-Hintzenfonds en Stichting Gifted Art.