Chassé Galerie

Chassé Galerie biedt ruimte aan gevestigde kunstenaars in diverse foyers en Front. De exposities wisselen regelmatig. Om een paar grote namen te noemen: Jan Sierhuis, Jan Vanriet, Kamagurka, Herman Gordijn, Dick Stapel, maar ook kunstenaars uit de eigen regio zoals Danielle Lemaire, Stijn Peeters, Roel van Daal en Barend van Hoek.

De galerie heeft extra aandacht voor regionaal bekende kunstenaars. Bovendien proberen we kunstenaars te vinden wier werk een relatie heeft met theater.

Chassé Galerie opent dit seizoen met een solotentoonstelling van Wim Schutz. De schilder uit Roosendaal is met zijn 95 jaar de nestor van de Nederlandse schilders te noemen en is ‘still going strong’. Schutz is nog altijd aan het werk en zegt hierover: “Ik ben bezeten van schilderen, steeds weer vechten met de materie. Het houdt niet op”.

Zijn werk kenmerkt zich door een expressieve penseelvoering, een uitbundig kleurgebruik en het straalt een hoge mate van vitaliteit uit. De abstracte kwaliteiten van de verf op het doek zijn voor hem zeker zo belangrijk als de verbeelding van het onderwerp. Schutz: “Ik tast af al werkend, het schilderij neemt de leiding. Ik wil iets nieuws hebben, dat gestalte krijgt tijdens het werk. Deze manier van werken vergt een grote mate van concentratie en is een inspannend gebeuren”.

Wim Schutz presenteert in Chassé Galerie een aantal recente, niet eerder tentoongestelde olieverfschilderijen, samen met eerdere doeken en pasteltekeningen. De tentoonstelling van zijn monumentale olieverfschilderijen en tekeningen is te zien in de foyers op de begane grond en op de eerste verdieping. Op de tussenverdieping hangt een werk van Wim Schutz dat reeds vele jaren tot de vaste collectie van het Chassé Theater behoort.

De expositie is te bezichtigen gedurende de periode van 5 augustus t/m 4 december 2017 op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 22.00 en op zaterdag van 11.00 tot 22.00.