Chassé Galerie

Chassé Galerie biedt ruimte aan gevestigde kunstenaars in diverse foyers en Front. De exposities wisselen regelmatig. Om een paar grote namen te noemen: Jan Sierhuis, Jan Vanriet, Kamagurka, Herman Gordijn, Dick Stapel, maar ook kunstenaars uit de eigen regio zoals Danielle Lemaire, Stijn Peeters, Roel van Daal en Barend van Hoek.

De galerie heeft extra aandacht voor regionaal bekende kunstenaars. Bovendien proberen we kunstenaars te vinden wier werk een relatie heeft met theater.

Van 17 augustus t/m 11 december 2018 exposeren Margriet Thissen, Leonie van Santvoort en Jacomijn den Engelsen in de Chassé Galerie.

Er is een selectie te zien van de serie Bodyparts die Thissen, van Santvoort en den Engelsen in een samenwerkingsproject in 2003-2004 maakten. Tevens is er een presentatie van individuele werken van meer recente datum. Alle drie de kunstenaars zijn gespecialiseerd in grafische druktechnieken in monumentale formaten.

De grote zeefdrukken van Margriet Thissen nemen je als kijker op. Je kan er als het ware zo inwandelen. De maat van het werk is zowel overweldigend als functioneel: noodzakelijk om de fascinatie voor de schoonheid en de werking van de natuur op de kijker over te brengen. Zoals de landschappen door haar zijn gezien en ervaren heeft Margriet ook een directe relatie met de haren van geliefden. Een groei onstuitbaar als de elkaar opvolgende seizoenen in de natuur.

Jacomijn den Engelsen maakt houtsneden. Haar bronnen vindt zij door de visuele en fysieke ervaring van haar directe omgeving; de plek waar zij woont en werkt, de mensen in haar nabijheid. Observaties legt zij vast in tekeningen en fotografie, om ze later in het atelier uit te werken tot houtsneden. Een van haar fascinaties zijn handen en de expressieve uitdrukking van handen.

Leonie van Santvoort: “Ik woon aan de rand van de stad. De omliggende natuur levert mijn thema’s. Aangewaaid, vastgekleefd, neergevallen of drijvend in het water wordt er een verhaal verteld, een proces zichtbaar gemaakt. Het zijn vanzelfsprekende en alledaagse verschijnselen. Ik sta er even bij stil en leg die momenten vast die mij steeds weer iets nieuws laten zien.”