Chassé Galerie

Chassé Galerie biedt ruimte aan gevestigde kunstenaars in diverse foyers en Front. De exposities wisselen regelmatig. Om een paar grote namen te noemen: Jan Sierhuis, Jan Vanriet, Kamagurka, Herman Gordijn, Dick Stapel, maar ook kunstenaars uit de eigen regio zoals Danielle Lemaire, Stijn Peeters, Roel van Daal en Barend van Hoek.

De galerie heeft extra aandacht voor regionaal bekende kunstenaars. Bovendien proberen we kunstenaars te vinden wier werk een relatie heeft met theater.

Vanaf 29 september exposeert beeldend kunstenaar Pascal Bastiaenen in de Chassé Galerie. 

Er lijkt bijna een taboe te liggen in de hedendaagse schilderkunst om direct te reageren op sociaal-politieke thema’s. Bastiaenen kan niet anders! Thema’s als globalisatie, de economische crisis, klimaatverandering, corruptie, machtsmisbruik, hebzucht en een steeds groter wordend verschil tussen arm en rijk bepalen de publieke discussie van vandaag. Deze onderwerpen liggen aan de basis van zijn werk. Pascal maakt zich ongekunsteld zorgen over deze pijnlijke en actuele kwesties. De harde en vaak harteloze manier waarop de vaak rechts-populistische politiek reageerde op de vermeende ‘vluchtelingenstroom’ uit landen als Syrië, maakte de schilder woedend. Dit resulteerde in een serie schilderijen waarin hij de kwetsbaarheid van de vluchteling zichtbaar maakt.

In Visions of the Apocalypse zien we een serie taferelen van een wereld die lijkt te bezwijken aan zijn eigen hebzucht en consumptisme. Bastiaenen trekt de conclusie dat de mensheid hard op weg is om zijn eigen ondergang te bewerkstelligen.

Pascal Bastiaenen (1981, ‘s-Hertogenbosch) studeerde aan Kunstacademie St. Joost te Breda. In 2011 werd hij genomineerd voor de Koninklijke prijs voor vrije Schilderkunst. De kunstenaar woont en werkt in Breda.

openingstijden
De expositie is van 29 september 2019 t/m 2 januari 2020 te bezichtigen op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 17.00 tot 22.00 uur & zondag van 12.00 tot 22.00 uur.