Chassé Galerie

Chassé Galerie biedt ruimte aan gevestigde kunstenaars in diverse foyers en Front. De exposities wisselen regelmatig. Om een paar grote namen te noemen: Jan Sierhuis, Jan Vanriet, Kamagurka, Herman Gordijn, Dick Stapel, maar ook kunstenaars uit de eigen regio zoals Danielle Lemaire, Stijn Peeters, Roel van Daal en Barend van Hoek.

De galerie heeft extra aandacht voor regionaal bekende kunstenaars. Bovendien proberen we kunstenaars te vinden wier werk een relatie heeft met theater.

Van 19 augustus t/m 24 september 2019 kunt u de expositie van Hans Klaverdijk en Liesbeth Verhoeven in de Chassé Galerie bezoeken. Beide exposanten wonen en werken in Breda en met deze expositie sluit Chassé Galerie aan bij andere stedelijke kunstinstellingen die Bredase Kunstenaars centraal stellen in hun exposities.

Hans Klaverdijk - Entropieces

Entropie is een begrip uit de tweede wet van de thermodynamica. Het is het streven van alle systemen naar de grootst mogelijke vrijheid of wanorde.

Deze wet blijkt te gelden voor het complete universum en uit zich door middel van altijd toenemende chaos en verval. Deze "Entropieces" zitten aan één kant vastgeklonken en zijn aan de andere zijde beweegbaar. Hopeloos zoekend naar minder entropie zijn ze er tegelijkertijd ook aan onderhevig. Om chaos te voorkomen maken we steeds complexere systemen die alleen maar meer entropie meebrengen en vaker last hebben van storingen. Al wachtende op een vertraagde vlucht naar je vakantiebestemming (voor entropie moet je zeker niet thuisblijven) en kijkend naar deze werkeloze machines waar we straks doorheen moeten, komt de geruststellende gedachte op: er valt gelukkig steeds meer te tekenen!

Hans Klaverdijk (1972) is tekenaar, illustrator en cartoonist en werkt zowel autonoom als in opdracht. Hij studeerde architectuur, audiovisueel en monumentale vormgeving aan kunstacademie Sint Joost en het Dutch Art Institute M.F.A. programme in Enschede. Naast installaties en exposities is zijn werk te zien bij o.a. journalistiek platform De Correspondent en in De Volkskrant. Hij woont en werkt in Breda.

Liesbeth Verhoeven Pasteltekeningen

Liesbeth Verhoeven tekent verhalen op papier en glas. Haar werk oogt speels maar heeft vaak een serieuze, soms donkere ondertoon. Mensen en dieren spelen er een belangrijke rol in en met haar werk stelt Verhoeven zich de vraag hoe inwisselbaar of juist uniek wij individuele mensen zijn. Zijn we allemaal kuddedieren, prooidieren of eerder roofdieren? Deze reeks tekeningen met pastelpotlood is geïnspireerd op tekeningen die ze samen met kinderen maakte of probeerde te maken als een kind. Hierin onderzoekt ze de kracht van de spontane kinderhand en legt die in bewondering vast met haar eigen geoefende hand. Ze doet dit indachtig de opmerking die Picasso op hoge leeftijd maakte bij een tentoonstelling van kindertekeningen: “Toen ik zo oud was als deze kinderen, kon ik tekenen als Raphael. Het heeft jaren geduurd voor ik kon tekenen zoals zij”.

Liesbeth Verhoeven (Made, 1970) woont en werkt in Breda. Ze studeerde aan AKV|St. Joost (Breda), nadat ze al een studie Biologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht had voltooid. Sinds haar afstuderen in 2006 exposeert ze regelmatig in Nederland, maakt ze muurschilderingen in de openbare ruimte en geeft ze teken- en schilderlessen in haar atelier. www.blog.liesbethverhoeven.nl 

Verwacht
Vanaf 29 september exposeert beeldend kunstenaar Pascal Bastiaenen in de Chassé Galerie.