Chassé Galerie

Chassé Galerie biedt ruimte aan gevestigde kunstenaars in diverse foyers en Front. De exposities wisselen regelmatig. Om een paar grote namen te noemen: Jan Sierhuis, Jan Vanriet, Kamagurka, Herman Gordijn, Dick Stapel, maar ook kunstenaars uit de eigen regio zoals Danielle Lemaire, Stijn Peeters, Roel van Daal en Barend van Hoek.

De galerie heeft extra aandacht voor regionaal bekende kunstenaars. Bovendien proberen we kunstenaars te vinden wier werk een relatie heeft met theater.

Vanaf 24 maart t/m 16 juni 2019 exposeert Giovanni Dalessi in de Chassé Galerie.

 ‘De Reis’

‘‘Giovanni Dalessi behoort ontegenzeggelijk tot het bovensegment van het Nederlandse realisme. Zijn betekenisvolle werken zijn geliefd bij een groot publiek. Uit zijn werken spreekt liefde en geborgenheid. Doordat hij binnen aloude thema’s als portret, stilleven en landschap zijn eigen persoonlijke stempel weet te drukken onderscheidt hij zich van zijn collega’s. Giovanni haalt de onderwerpen van zijn schilderijen uit zijn nabije omgeving. De mensen waarmee hij zich omringt, evenals zijn vijf kinderen vormen de inspiratie voor zijn werk. Hij schildert ze echter niet met de bedoeling ze zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven, veel meer schildert hij de essentie van de alledaagse taferelen. De ongedefinieerde ruimtelijkheid, de afsnijding van zijn taferelen en bovenal het perspectief, maken de schilderijen van Dalessi sterk en boeiend. Overbodige, voor hem storende details, laat hij weg. In een ondiepe, bijna onduidelijke coulisse, geeft hij zijn voorstelling weer. Hij speelt met het platte vlak, waarbij er nauwelijks sprake is van hiërarchie tussen voor- en achtergrond. Het gevolg is dat zijn figuren en taferelen een zeer sterke expressieve kracht hebben. Als beschouwer heb je slechts een focus op het afgebeelde en wordt je door niets van het hoofdthema afgeleid.’’ (Harry Tupan, directeur Drents Museum)

Giovanni Dalessi (Eindhoven, 1964) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s-Hertogenbosch. Hij exposeerde in binnen en buitenland. Zijn werk maakt onderdeel uit van diverse internationale collecties. Giovanni was ´Kunstenaar van het jaar 2013´.