Chassé Galerie

Chassé Galerie biedt ruimte aan gevestigde kunstenaars in diverse foyers en Front. De exposities wisselen regelmatig. Om een paar grote namen te noemen: Jan Sierhuis, Jan Vanriet, Kamagurka, Herman Gordijn, Dick Stapel, maar ook kunstenaars uit de eigen regio zoals Danielle Lemaire, Stijn Peeters, Roel van Daal en Barend van Hoek.

De galerie heeft extra aandacht voor regionaal bekende kunstenaars. Bovendien proberen we kunstenaars te vinden wier werk een relatie heeft met theater.

Van 10 december tot en met 22 februari exposeert Tessa Chaplin in Chassé Galerie. De expositie is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00, op zaterdag van 11.00 tot 18.00 en voor en na theatervoorstellingen. 

Where Do We Come From? What Are We?
Het medium schilderen vormt het fundament van Tessa Chaplinʼs kunstenaarschap. In een doorlopend onderzoek probeer ze de kwaliteiten, het grensgebied en de historie ervan te ontdekken en terug te vertalen in haar werk. Symboliek, patronen, esthetiek, materiaal en kleurgebruik zijn begrippen waar ze zich bewust toe verhoudt. Het werk bevat een beeldtaal die te herleiden is naar historisch artefacten van voor christus, het getijdenboek maar ook de moderne kunst. Het is de ontmoeting met Gauguin die Chaplinʼs kunstenaarschap sterk heeft beïnvloed. De westerse man die vertrok naar het primitieve Haïti. Het westen zag en ziet hun (oude) koloniën als een exotische en primitieve wereld, waar mensen nog één zijn met hun authentieke zelf. Het is een wereld waar ze naar verlangen, een wereld die alleen maar bestaat in onze eigen fantasie. Met artefacten, verhalen en beelden laten we deze wereld tot leven komen. Door platte vlakken voor elkaar te plaatsen weet Chaplin deze exotische wereld te vangen in een decor.