Chassé Galerie

Chassé Galerie biedt ruimte aan gevestigde kunstenaars in diverse foyers en Front. De exposities wisselen regelmatig. Om een paar grote namen te noemen: Jan Sierhuis, Jan Vanriet, Kamagurka, Herman Gordijn, Dick Stapel, maar ook kunstenaars uit de eigen regio zoals Danielle Lemaire, Stijn Peeters, Roel van Daal en Barend van Hoek.

De galerie heeft extra aandacht voor regionaal bekende kunstenaars. Bovendien proberen we kunstenaars te vinden wier werk een relatie heeft met theater.

Vanaf 9 december exposeert Kees de Kort in Chassé Galerie.

T(HERE)
Schilderijen en werken op papier

Mijn werk komt langzaam tot stand, ik werk er lang aan door. Tijdens dat werken ontstaat de verdieping. Ideeën, meningen, uitgangspunten worden heroverwogen, herzien, opnieuw geformuleerd. Lijnen, kleuren en vlakken worden verwijderd en maken plaats voor nieuwe.  Zodoende ontstaat er een gelaagdheid zowel in het idee als in de uitvoering ervan. Dit proces van schilderen en overschilderen, toevoegen en wegnemen, nuanceren en intensiveren wordt tot het uiterste doorgevoerd. Mijn werk is niet eenduidig. Het biedt ruimte voor bespiegeling en interpretatie en doet een appel op gevoel en verbeelding. Het is zowel weemoedig en poëtisch maar ook confronterend en verontrustend. Een werk is voor mij af als het helder is maar tegelijkertijd blijft wringen, als het broeit. Composities zijn zo gekozen dat er delen van figuren of voorwerpen van het doek/papier vallen. Er is iets wat je niet ziet. Dit benadrukt het idee dat er geen begin en einde aan de dingen is, geen vastomlijnd verleden of
zekere toekomst. Er is alleen even een moment.

De expositie is te bezichtigen gedurende de periode van 9 december 2017 t/m 14 maart 2018 op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur.