Chassé Galerie

Chassé Galerie biedt ruimte aan gevestigde kunstenaars in diverse foyers en Front. De exposities wisselen regelmatig. Om een paar grote namen te noemen: Jan Sierhuis, Jan Vanriet, Kamagurka, Herman Gordijn, Dick Stapel, maar ook kunstenaars uit de eigen regio zoals Danielle Lemaire, Stijn Peeters, Roel van Daal en Barend van Hoek.

De galerie heeft extra aandacht voor regionaal bekende kunstenaars. Bovendien proberen we kunstenaars te vinden wier werk een relatie heeft met theater.

Vanaf 16 december 2018 t/m 20 maart 2019 exposeert Johanna Schweizer in de Chassé Galerie.

Johanna Schweizer haakt. Mythische wezens, vaker naakt dan gekleed en vaker felgekleurd dan menselijk roze. Een groot deel van haar oeuvre bestaat uit fascinerende gestalten van mensen, dieren en planten, geïnspireerd op Middeleeuwse mythologieën. Deze kleurrijke wezens vertellen niet één verhaal, maar bieden aanknopingspunten voor vele verhalen! Johanna Schweizer is gefascineerd door alchemie,  rariteitenkabinetten en alles dat afwijkt van het gewone.

Na zo’n 20 jaar vooral in klei te hebben gewerkt, ontdekte zij de schoonheid en mogelijkheden van opgesteven haakwerk. Volgens een zelfontwikkelde  techniek wordt het veelkleurige haakwerk van katoen, linnen en lurex opgespannen en verhard zodat ruimtelijke en transparante vormen ontstaan. Bijzonder is dat ze met een tweedimensionale techniek driedimensionaal werk maakt. Speciaal voor deze tentoonstelling maakte ze ‘Monkey Forest’.

Schweizer studeerde aan ABK AKI Enschede (1978-80) en ABK St Joost, Breda (1980-83). Haar werk maakt onderdeel uit van diverse collecties, ze exposeerde in binnen en buitenland en deed mee aan  tentoonstellingen als ‘Hand Made - lang leve het ambacht’ in Museum Boijmans Van Beuningen (2013) en ‘Textiel’ in Breda’s Museum (2013). Johanna woont en werkt in Breda.