educatie

Theater en film vormen een venster op de wereld, het geeft stof tot nadenken of is een ontspannende vlucht uit de werkelijkheid. Het kan ontroeren, verwarren of irriteren, maar bovenal hebben theater- en filmvoorstellingen het vermogen om je mee te nemen naar een andere wereld. Met ruim 350 voorstellingen in alle genres en ruim 4000 filmvertoningen is het dagelijks een wonderlijke wereld voor uw leerlingen in het Chassé Theater en Chassé Cinema.

Gedurende het seizoen bieden we een breed aanbod theater en film voor kinderen, geschikt voor het basis onderwijs t/m 12 jaar. Speciaal voor jongeren en studenten hebben we een programma samengesteld dat zij voordelig kunnen bezoeken. Bovendien maken we de theater- of filmervaring voor uw leerlingen graag compleet met verwante verdiepende activiteiten zoals lesmateriaal, workshops, inleidingen en meet & greets.

met uw leerlingen theatervoorstellingen of films bezoeken

Wilt u een voorstelling of film bezoeken met u leerlingen? U kunt uiteraard kiezen uit het gehele programma. Om het u makkelijker te maken, adviseren wij u graag welke voorstellingen en films geschikt zijn voor welk niveau leerlingen. Daarnaast hebben wij een overzicht gemaakt van voorstellingen die in het bijzonder geschikt zijn voor scholieren of met een educatieve inslag. Informeer voor films voor jongeren en studenten of het reguliere filmaanbod voor kinderen naar de mogelijkheden voor een besloten filmvoorstelling.

maak uw reservering of aanvraag altijd via het formulier voor groepsreserveringen. Wij nemen daarna contact met u op via email of telefoon. Wilt u graag direct contact via telefoon of e-mail? Bel of mail onze educatiemedewerker.

educatieve programma’s op maat voor alle niveaus en leerjaren

Veel activiteiten zijn uit te breiden, op maat te maken of voor uw groep leerlingen exclusief te organiseren. Van een sprankelende muziekworkshop bij opera tot een indringende toneelworkshop: alles is mogelijk. Kijk hier voor een overzicht met allerlei mogelijkheden. Stel uw eigen programma samen en/of vraag ons advies, wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Ook voor een doorlopende film of theater leerlijn op maat, van beleven en reflecteren tot analyseren en zelf aan de slag gaan.

eindtijd van voorstellingen

Een week voor de voorstelling plaatsvindt staat op de betreffende voorstellingspagina op deze website de eindtijd aangegeven.

gratis bezoek ter voorbereiding

Ter voorbereiding op de voorstelling is het als docent mogelijk om voorstellingen in andere theaters te bezoeken. Zo weet u wat de voorstelling inhoudt en kunt u uw leerlingen beter voorbereiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

uw leerlingen voorbereiden op een bezoek aan theater of film

Een bezoek aan een voorstelling of de film is heel spannend, zeker als je voor de eerste keer naar het theater of de cinema komt. Wij stellen graag waar mogelijk lesmateriaal bij de voorstelling of film ter beschikking waarmee u het bezoek in de les met uw leerlingen kunt voorbereiden. Daarnaast vragen we u om uw leerlingen te attenderen op de regels bij een bezoek aan theater of film. Zo hebben de leerlingen, andere gasten en de artiesten op het podium de optimale beleving:

  • het Chassé Theater beschikt over een (on)bewaakte garderobe voor de jassen,
  • tijdens de voorstelling of vertoning graag de mobiele telefoons uitzetten om storingen te voorkomen,
  • praten tijdens de voorstelling stoort de artiesten én het publiek,
  • het is zonder toestemming vooraf niet toegestaan in de zaal beeld- of geluidopnames te maken,
  • de zaal schoon achterlaten en voeten graag op de vloer in plaats van de stoelen.