Wat te doen in Breda

Wat te doen in Breda? Daar geeft Chassé Theater graag een antwoord op! Breda is de Nassaustad van Nederland, met een ruim aanbod aan historische bezienswaardigheden zoals het Kasteel van Breda en de Grote kerk. Daarnaast biedt Breda nog meer activiteiten. Van slenteren door het winkelcentrum, varen door de grachten en het genieten van de vele leuke cafés en restaurants die de stad te bieden heeft. Genoeg leuke dingen te doen, maar een bezoek aan het Chassé Theater mag zeker niet ontbreken als je iets gaat doen in Breda! 

Voor een ruime keuze in vermaak kun je bij het Chassé Theater terecht. Wist je bijvoorbeeld dat je in het Chassé Theater veel meer kan doen dan alleen een theatervoorstelling bezoeken? Lees hier wat het Chassé Theater jou te bieden heeft. 

Wat te doen in het Chassé Theater? 

In het Chassé Theater is er voldoende te doen om een middag of avond in Breda te vullen. Met 6 zalen en een ruim aanbod aan theater- en filmvoorstellingen bieden wij bij Chassé uren beleving voor jong en oud. In het theater worden alle podiumkunsten met verschillende genres aan bod gebracht, van jong talent tot grote cabaretiers. Alles komt voorbij, denk aan dans, muziek, opera, musicals, theater, cabaret, lezingen, kindervoorstellingen en meer. Daarnaast is Chassé Cinema hét filmhuis van Breda. Met drie filmzalen zit je altijd goed. In Chassé Cinema worden de nieuwste arthouse films en documentaires vertoond. Ook worden er regelmatig klassiekers, kunstfilms en opgenomen opera's gedraaid en is er een Filmclub.

Met een grote diversiteit aan voorstellingen in het programma is een dagje cultuur in het Chassé Theater geslaagd. Oftewel, hét perfecte uitje in Breda met je vrienden, partner of familie. Naast culturele belevingen biedt het Chassé ook zakelijke mogelijkheden. 

Bekijk het aanbod

Wat te doen in Breda - Chassé Theater
foto: Wannes Cré

Zakelijke mogelijkheden 

Wist je dat iedereen welkom is om te flexwerken in het Chassé Theater? Dit kan via Chassé Connect. Maar ook voor groepen, bedrijven en scholen is er zeker wat te doen in Breda bij het Chassé. Voor groepen is het Chassé Theater de perfecte start van een goed gesprek met je medewerkers, collega’s of verenigingsleden. Met het theaterarrangement kan je een culinaire invulling toevoegen aan je programma.

Ook bedrijven kunnen uit de voeten bij het Chassé. Bedrijven kunnen in onze zalen veilig vergaderen, maar ook livestreams, webinars en events, zoals een congres, cursus, lezing of colleges organiseren. Daarnaast is er in het Chassé Theater voor scholen voldoende te doen. Het Chassé biedt theatervoorstellingen in verschillende genres voor elk soort onderwijs en alle leeftijden. Neem je klas mee in een ontspannende vlucht uit de werkelijkheid, of geef ze stof tot nadenken. 

Bekijk de zakelijke mogelijkheden

Wat te doen in Breda - Chassé Zakelijk | Chassé Theat
foto: Michel Kievits

Eten & drinken 

Wat te de doen in Breda naast theater- en filmvoorstellingen en zakelijke activiteiten? Chassé heeft ook diverse eetgelegenheden. Geniet van heerlijke bites, zorgvuldig bereid. Wereldse gerechten met een duurzaam karakter. Vensters’ biedt een verrassend menu met eerlijke producten. Van kleurrijke Cubano’s tot no-waste kliekjessoep en veggie kroketten. Maar ook lokale taarten en uitstekende koffie, wijnen en speciaalbier.

Bekijk onze eetgelegenheden

Chassé Galerie

Op zoek naar een culturele activiteit in Breda? Het Chassé Theater biedt naast theater en film ook de Chassé Galerie. Hier zie je regelmatig wisselende exposities van gevestigde kunstenaars. Kijk rond in de diverse foyers en Front. Eerder was er in de Chassé Galerie al kunst te zien van Jan Sierhuis, Jan Vanriet en Kamagurka. Ook kwam er regelmatig kunst van regionale kunstenaars voorbij.

Naast de reguliere vertoning van kunst is de Chassé Galerie ook regelmatig onderdeel van grote culturele activiteiten in de stad. Zo maakt de Chassé Galerie onderdeel uit van BredaPhoto, de grootste tweejaarlijkse fototentoonstelling van de Benelux. Tijdens het BUT Filmfestival zijn er bijzondere werken uit de underground en trash kunstwereld te zien.

Bekijk de actuele expositie

Wat te doen in Breda? Chassé Galerie
foto: Tussenpoos

Vakantie in het Chassé Theater

Met de vakantie zit je altijd goed in het Chassé Theater. Elke vakantie organiseren we leuke activiteiten voor jong en oud. Tijdens de eerste vakantie van het schooljaar, de herfstvakantie, organiseren we traditiegetrouw het Cinekid Festival, met de mooiste kinderfilms en spelletjes in het Cinekid medialab. In de kerstvakantie zit je in het Chassé Theater lekker warm met een geweldig aanbod van kerstvoorstellingen en films. Tijdens de carnavalsvakantie zetten we in het Chassé Theater Kielegat op z'n kop met leuke activiteiten. In de meivakantie zorgen we voor een leuk dagje uit met verschillende films en theatervoorstellingen speciaal voor kinderen. En ook in de zomer zit je bij het Chassé Theater goed voor leuke voorstellingen en activiteiten tijdens de zomervakantie. Onze zalen hebben airco en bij de bar zijn ijsjes te koop, dus je koelt ook nog eens heerlijk af! 

Wat te doen in Breda? Vakantie
foto: Melle Meivogel

Kom naar het Chassé Theater 

Bij het Chassé Theater is er voor ieder wat wils en hoef je je geen moment te vervelen. Dus kies wat jij komt doen in Breda en kom naar het Chassé Theater!