Eefje Damen

Venster op de Wereld 2023

20, 21 en 22 maart 2023 kreeg het Chassé Theater 1500 Bredase schoolkinderen op bezoek. Zij zagen de voorstelling Mijs met de zwavelstokjes, uitgevoerd door Holland Opera. Een heuse opera, maar dan geschikt voor kinderen. Het bezoek was onderdeel van het door Chassé ontwikkelde project Venster op de Wereld.

Het is de derde editie van Venster op de wereld. Vier jaar geleden is dit project in het leven geroepen om ieder kind een unieke theaterbeleving te gunnen. Een dergelijk uitje is voor basisscholen vaak al snel te duur. Zij hebben voor uitjes maar een beperkt budget per kind beschikbaar. Chassé vindt het daarom belangrijk dat alle Bredase kinderen, voordat ze naar de middelbare school gaan, minstens één keer in het theater zijn geweest. Het ervaren en deelnemen aan cultuur levert namelijk bij aan het vergroten van geluk, zelfontwikkeling en een bredere blik op de wereld. Met dank aan de zakelijke en particuliere vrienden die deelnemen in het Chassé Cultuurfonds is dit ook mogelijk.   

In drie dagen tijd brachten 25 basisscholen in Breda een bezoek aan het theater. De voorstelling werd door iedereen anders ervaren. Waar het ene kind aangetrokken werd tot de kostuums, werd de ander vooral geraakt door de muziek. Het belangrijkste is dat ieder kind er iets uit gehaald heeft. Daarnaast gaf de voorstelling voldoende stof om in de klas nog verder na te bespreken. 

Venster op de Wereld is een jaarlijks terugkerend evenement. In 2024 zal een nieuwe lichting groep 3 leerlingen kennis maken met het theater. Dit is mogelijk dankzij alle zakelijke en particuliere vrienden die bijdragen via het Chassé Cultuurfonds. Wil je meer weten of ook een steentje bijdragen? Dat kan! Je leest er hier alles over. 

word vriend van Chassé Cultuurfonds