WijkJury Breda

Negen inwoners van Breda uit verschillende wijken, met uiteenlopende culturele achtergronden en leeftijden vormen samen de eerste WijkJury Breda. Eén ding hebben ze gemeen. Ze zijn geen reguliere theaterbezoeker. Met de WijkJury komt hier verandering in, met hun onbevangen blik verrijken zij het theaterveld en brengen meer diversiteit in het theater. 

Minimaal één keer per maand bezoeken de juryleden een theatervoorstelling. Na afloop van een voorstelling gaan zij in gesprek met de makers. Daarnaast komen zij drie keer per jaar samen om verder te praten over de voorstellingen, hun ervaringen te delen en een mening te vormen over theater. Aan het eind van het theaterseizoen kiezen zij hun favoriet: De Keuze van de WijkJury. 

initiatief Adelheid Roosen

De WijkJury is een initiatief van de van oorspong Bredase theatermaker Adelheid Roosen (Female Economy). In 2009 werd zij voorzitter van de vakjury van het Nederlands Theater Festival. Haar eerste daad was het instellen van de WijkJury in Amsterdam als uiting van haar verbondenheid met de wijken. De WijkJury heeft zusterjury’s in onder andere Amsterdam, Utrecht en Den Haag en vanaf 2021 dus ook in Breda.

contact

Wil je meer weten over WijkJury Breda? Stuur dan een berichtje naar Eva Stravers via estravers@chasse.nl.

Programma WijkJury Breda

wo 13 apr - Witch Hunt
do 21 apr - Slachthuis 5
vr 6 mei - Gif
za 21 mei - Nacht in Breda
vr 3 juni - Looking for Habibi