De beste films op Picl

Wat moet je zien op Picl?

Op Picl staan allerlei prachtige films, maar welke film moet je nou echt gezien hebben? Wij vertellen je welke films op Picl je echt gezien moet hebben. Wat is een goeie feelgood film, of juist een inspirerende documentaire? De medewerkers van Chassé Cinema tippen de beste films die nu op onze Picl pagina te vinden zijn. Laat je inspireren!

THE SINGING CLUB

Picl filmtip van Jim (oud-stagiair Cinema)
'We are family, I got all my sisters with me', dat komt bekend voor toch? Alleen al als ik dat nummer hoor waan ik me weer in de discotheek, maar helaas is het nog niet zo ver, en moeten we het doen met onze bank, televisie & uiteraard heel veel wijn! Maar niet getreurd, want als jij je ook weer even wilt wanen in die goede oude tijd, dan raad ik je van harte de film 'The Singing Club' aan.

Een film die gaat over een groep vrouwen die een zangkoor oprichten, en zich richten op heerlijke klassiekertjes. Angst & eenzaamheid (iets wat nu ook erg actueel is) liggen namelijk op de loer, doordat hun mannen in het leger zitten. Dankzij het koor vergeten ze de eenzaamheid, en wordt hun leven ineens een stuk kleurrijker. Het koor blijkt succes te hebben, maar hoe dan? Ga daarom snel naar onze online bioscoopzaal en kijk naar 'The Singing Club', want dit wil je echt niet missen! P.s. doe je danskleren maar alvast aan & zet de wijn koud, want ik weet zeker dat je niet stil kunt blijven zitten'

Bekijk de film op Picl

filmtip jim #2

JACKIE EN OOPJEN

Picl filmtip van Amke (Educatie)
"Een heerlijke familiefilm met een écht nieuwsverhaal als achtergrond. Dat is genieten en iets leren tegelijk. Dit maakt de film tot een absolute aanrader voor alle thuisonderwijzers.
Oopjen klimt uit een schilderij in het Rijksmuseum en botst tegen Jackie aan. Een meisje van 12 die kind-aan-huis is in het museum, omdat haar moeder hier werkt. Oopjen komt uit de zeventiende eeuw en stapt het hedendaagse Amsterdam in, met alle hilariteit van dien.
Ondertussen is er ook nog werk te doen, want Oopjen zoekt samen met Jackie naar het portret van haar zusje Aeltje. En uiteraard mag haar moeder niet weten dat Oopjen bij hun in huis woont. Als dat maar goed gaat...
Een leuk weetje: de regisseur mocht filmen in het Rijksmuseum. Dit maakt de scènes levensecht!"

Bekijk de film op Picl

MISBEHAVIOUR

Picl filmtip van Sanne (stagiaire Chassé Cinema)
“Dit is een geweldige film, gebaseerd op het waargebeurde protest dat plaatsvond op de Miss World verkiezing van 1970. Met als core-vraag; wat het betekent om een vrouw te zijn.
Het verhaal volgt verschillende karakters, hun gevoelens en hun motivatie rondom de Missverkiezing. Kiera Knightley strijd voor de gelijkheid van vrouwen, terwijl Gugu Mbatha-Raw gelijkheid probeert te zoeken als vrouw van kleur in een missverkiezing met strenge schoonheidsidealen. Samen laten ze aan alle kleine meisjes zien dat het oké is om groot te dromen.
Het verhaal wordt vanuit meerdere kanten vertelt. Karakters zijn niet alleen maar goed of slecht en de dialoog aangaan is de beste manier om elkaar te begrijpen. Vrouwen kan je niet zomaar in hokjes plaatsen en deze hoopvolle boodschap geeft de film mee.
Naast het geweldige verhaal stelen de hoofdrolspeelsters Kiera Knightley en Gugu Mbatha-Raw de show met hun acteertalent en geweldige humor. Naar mijn mening de beste comedy-drama film van 2020! Kortom, een echte aanrader voor iedereen die wat wil leren en wil lachen.”

Bekijk de film op Picl

picl filmtip sanne

SORRY WE MISSED YOU

Picl filmtip van Renske (medewerker publiciteit en marketing)
“Het aangrijpende Sorry We Missed You vertelt het verhaal van Ricky en zijn gezin. Door de economische crisis worstelt het gezin om financieel rond te komen. Ricky besluit om als eigen baas aan de slag te gaan als pakketbezorger. De werkdruk is torenhoog en hij raakt verstrikt in alle strenge regels die er zijn.
De film van regisseur Ken Loach toont een wereld waarvan ik niet wist hoe bizar deze was. Je gaat er twee keer over nadenken voordat je een pakketje bestelt. Dus wees lief voor onze bezorgers en zwaai een keer naar ze, zeker in deze drukke periode."

Bekijk de film op Picl

filmtip renske

THE MOLE AGENT

filmtip van Carmen (medewerker publiciteit en marketing)
“Als fan van detectives én documentaires moest ik deze film meteen zien. Ik was er echter niet op voorbereid om zo geraakt te worden door het verhaal.
De 83-jarige Sergio wordt ingehuurd door een privé detective om undercover te gaan in een bejaardenhuis. Hij moet uitzoeken of de moeder van een cliënt in het tehuis wordt mishandeld. Als een echte ‘007’ speurt Sergio alle kamers van het tehuis af, maar langzaamaan beseft hij zich wat het echte probleem is. Ontroerend en grappig, een must-see!”

Bekijk de film op Picl

filmtip carmen

HOPE

Picl filmtip van Jacqueline (Verhuur, Evenementen en Relatiebeheer)
"Het is de ergste nachtmerrie van iedere moeder. Ziek worden, een naderend eind terwijl je kinderen nog jong en afhankelijk van je zijn. Ze niet meer zien opgroeien.
Ondanks de soms hartverscheurende momenten vind ik Hope geen melodrama. Integendeel. Het verbluffende acteerwerk, het intieme familieleven, de liefde en de hoop overstijgen het sentiment.
Een aanrader in coronatijd, waarin we allemaal meer op elkaar gericht zijn en aandacht voor je naasten zo heilzaam kan zijn. Waar hoop is, is leven. Dus ga 'm zien en geef je kinderen en man of vrouw een extra knuffel vandaag."

Bekijk de film op Picl

filmtip Jacqueline

CALAMITY (6+)

Picl filmtip van Casper (programmeur Chassé Cinema)
"Wat is er in deze druilerige dagen nou fijner dan met het hele gezin een prachtige film kijken? De regen tikt tegen de ramen en je gooit nog een blokje hout in de open haard.. Installeer je voor je TV of beter nog: creëer je eigen thuisbioscoop!
Nu de nieuwe lockdown is ingegaan tip ik graag één van de pareltjes van het afgelopen jaar: Calamity. De alerte Chassé Cinema bezoeker zal opmerken dat deze film ook in de herfstvakantie is vertoond tijdens Cinekid Festival
. Geheel terecht heeft de film tijdens dit toonaangevende kinderfilmfestival de juryprijs ontvangen.
Deze geanimeerde kinderfilm neemt je mee naar het Wilde Westen en is van begin tot eind eigenlijk één groot avontuur. Maak een bakje popcorn voor jezelf klaar en waan je behalve in de tijd van de goudzoekers ook even in de bioscoop!"

Bekijk de film op Picl

filmtip casper

DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD

Picl filmtip van Jim (stagiair Chassé Cinema)
"Één van de beste Nederlandse films uit 2020 als je het mij vraagt! Een film die de perfecte combinatie bevat tussen humor, romantiek & drama. Ik heb de film zelf al meermaals gezien (ondertussen ook lekker ouderwets op DVD), en het is voor mij echt zo'n film waar je geen genoeg van kan krijgen!
Naast alle humor & romantiek draagt de film ook een erg goed verhaal met zich mee wat ook zorgt voor dat stukje drama in de film, en daarom vind ik dit dus ook echt een aanrader. Ik hoop dat je wel goed Twents kan verstaan, want de film speelt zich namelijk af in het hoge noorden van Nederland.
Ik zou zeggen, pak de popcorn er maar bij, schenk een lekker glas wijn in, plof lekker neer op je bank & geniet van deze bijzondere, leuke & mooie film!"

Bekijk de film op Picl

filmtip jim