Indische Verhalen

Bekijk het programma

In herdenkingsjaar 2022 is het 60 jaar geleden dat Nederland zijn laatste stukje Indië heeft overgedragen: de kolonie Nederlands Nieuw-Guinea. Om aandacht te geven aan deze geschiedenis en de geschiedenis van Nederlands Indië is er in Breda een programma samen gesteld onder de titel Indische Verhalen. Gedurende het jaar zijn er op verschillende locaties in Breda tentoonstellingen, voorstellingen, films, lezingen en vertellingen over Indische Verhalen van toen en nu te zien en te beleven. 

In de Indische Verhalen tonen we niet alleen maar verhalen, maar is er ook ruimte om Indische verhalen op te halen. Voor Indische Nederlanders uit Breda en omgeving zijn er verschillende programma’s waar zij hun eigen verhaal kunnen vertellen en hun persoonlijke objecten kunnen delen met het publiek. We besteden aandacht aan het Indisch zijn in Breda, aan de persoonlijke geschiedenissen van de stadsbewoners en hun families. 

Indische Verhalen wordt mede mogelijk gemaakt door Chassé Theater en Cinema, Nieuwe Veste, Stadsarchief Breda, Podium Bloos, Stichting Arjati en Stedelijk Museum Breda.

Kijk voor het volledige programma op indischeverhalenbreda.nl