Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

Van 1 t/m 5 december 2021 staat Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht in het Chassé Theater.

reserveer tickets

over de voorstelling

Maak kennis met Christopher, een 15-jarige jongen die met een vorm van autisme leeft. Christopher houdt van wiskunde, van lijstjes en patronen en hij spreekt altijd de waarheid. Van mensen begrijpt hij dan weer niet zo veel. Als Christopher de dode hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft en hij verdacht wordt van moord gaat hij op onderzoek uit om de dader te achterhalen. Tijdens zijn zoektocht komt Christopher achter onverwachte waarheden die zijn wereld op zijn kop zetten.  

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht laat je de wereld zien door de ogen van iemand die met autisme leeft en daardoor alledaagse dingen soms als onbegrijpelijk ervaart. Tegelijk levert dat ook een volstrekt originele kijk op de wereld om ons heen op.  

"It's about how little separates us from those we turn away from in the street. It's about how badly we communicate with one another. It's about accepting that every life is narrow and that our only escape from this is not to run away (to another country, another relationship, a slimmer, more confident self) but to learn to love the people we are and the world in which we find ourselves." - Mark Haddon

De roman The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time van Mark Haddon was meteen bij verschijning in 2003 alom geliefd. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en won het boek diverse literaire prijzen. In 2012 volgde een eveneens zeer succesvolle toneelbewerking door The National Theatre in Londen die 7 Oliver Awards won en inmiddels over de hele wereld te zien is. Op Broadway sleepte de voorstelling diverse prijzen in de wacht waaronder 5 Tony Awards.  

Deze productie van de Theateralliantie zal geregisseerd worden door Pieter Kramer met Mattias van de Vijver in de rol van Christopher.  

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht ging 13 september in première en de recensies waren lovend!

⭐⭐⭐⭐ "Een verrassende voorstelling voor jong én oud" - De Telegraaf

⭐⭐⭐⭐ "Een innemende ode aan de onbevangenheid van de kindertijd." - De Volkskrant

⭐⭐⭐⭐ "Mattias van de Vijver als imponerende solist." - Dagblad van het Noorden