IFFR

IFFR: International Film Festival Rotterdam

Het International Film Festival Rotterdam bestaat 50 jaar! Dat vieren ze met twee feestelijke edities die vanwege corona allebei online plaatsvinden. Afgelopen winter konden we van 1 tot en met 7 februari al genieten van de mooiste nieuwe films uit binnen- en buitenland. In juni is het festival terug met nog eens 5 dagen vol nieuwe films. Helaas is dit (anders dan vermeld in de Volkskrant) niet in Chassé Cinema te zien i.v.m. lockdownmaatregelen.

IFFR juni editie

Van 2 tot en met 6 juni vindt het slotstuk van de 50e editie plaats. Tijdens deze dagen zal er online een uitgebreid programma te zien zijn met een groot aantal wereldpremières, IFFR classics en 50th specials. Ook zijn er dit jaar meerdere IFFR Big Talks online te volgen. Neem een kijkje op de website van IFFR voor het volledige juni programma.

Bekijk het juni programma

Bijzondere kijktips

The World To Come

Het festival opent de juni editie met een bijzondere openingsfilm: The World To Come van Mona Fastvold. Deze vertoning start online op 2 juni om 20:00. Fastvold vertelt met de film een verhaal over twee pioniersvrouwen elkaar vinden in het onherbergzame Amerika aan de frontier, anno 1856. Maar past zachte romantiek wel in deze bikkelharde wereld?

Big Talk: Srebrenica. Never again?

Op 4 juni gaat journalist en programmamaker Coen Verbraak in gesprek met Alma Mustafic (overlevende Srebrenica genocide) en Satko Mujagic (overlevende concentratie camp Omarska), Remko de Bruijne (ex-Dutchbat), Ludy de Vos (veteranenvertegenwoordiger) en historicus Marc van Berkel over de verankering van Srebrenica in het collectieve geheugen. Dit doen ze naar aanleiding van de nieuwe film Quo vadis, Aida? van Jasmila Žbanić. Deze film is tijdens het juni-deel van IFFR ook online te zien. Lees hier meer.

Poupelle of Chimney Town

Op 6 juni sluit het IFFR traditiegetrouw af met een bijzondere film. Dit jaar is dat Poupelle of Chimney Town van regisseur Hirota Yusuke. In deze geanimeerde familiefilm staat het klimaat centraal. Een vuilnismonster helpt een jongetje en zijn stadgenoten de waarheid te verkennen achter hun loodgrijze, geïsoleerde bestaan.

Poupelle of Chimney Town
IFFR