OG3NE

Op zondag 15 mei 2022 staat OG3NE in het Chassé Theater met hun nieuwe Nederlandstalige tournee Samen uit, Samen thuis.

Reserveer tickets

De meidengroep OG3NE bestaat uit de drie zussen Lisa, Amy & Shelly. Ze groeie op in het Brabantse Fijnaart. Lisa Roxanne Vol is de oudste van de groep en is geboren op 21 juni 1994, daarna volgde de tweeling zusjes Amy Talitha Vol en Shelly Celine Vol op 18 oktober 1995. 

2007 was de start van hun muzikale carrière, toen nam de meidengroep deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. Ze werden bijgestaan door hun ouders, vader hielp met het schrijven van de liedjes en moeder met het ontwikkelen van de choreografieën. 

Na het optreden bij het Junior Eurovisiesongfestival kregen ze een platencontract bij EMI Music. Later hebben ze eigen heft in handen genomen en gingen hun werk in eigen beheer doen. Ze scoorde verschillende hits onder de jeugd met liedjes als 100% Fout ventje, Boemerdeboem en Diep in de nacht. 

In 2014 deden de zusjes mee aan The Voice of Holland als eerste drietal ooit in het programma. Ze debuteerde hier met de naam OG3NE. De naam staat voor 'O' is de bloedgroep van hun moeder, G3NE is de genen die hen met elkaar verbinden. Fans van het drietal noemen zichzelf ook wel G3NIES. Uiteindelijk heeft OG3NE de talentenjacht gewonnen.

Ze brachten hierna hun debuutsingle Magic uit. Dit nummer eindigde op 3 in de Single top 100 en ze wonnen hier een gouden plaat mee. Hierna volgde een boost voor hun carrière. Ze traden op bij het 50e Gouden Televizier-Ring Gala. Bij Symphonica in Rosso stonden ze twaalf keer in de Ziggo Dome. Een jaar later stonden ze zes keer in Rotterdam Ahoy tijdens Toppers in concert. Ze deden mee aan het programma Beste Zangers. Een bekend voorbeeld is het gecoverde nummer Clown van Emeli Sandé en Sing van Ed Sheeran. Sinds eind 2015 zetten ze zich in als ambassadeur voor de spier- en zenuwziekte ALS. 

In 2017 heeft OG3NE Nederland vertegenwoordigd tijdens het Eurovisiesongfestival in Oekraïne. Ze stonden hier met het nummer Lights and Shadows. Het lied is een ode aan hun zieke moeder, die leed aan een vorm van botkanker. Later dat jaar overleed zij als gevolgd van deze ziekte. 

 

OG3NE in het Chassé

OG3NE stond voor het eerst in het Chassé Theater in 2019, met hun Sweet Harmony Tour. Dit was hun eerste show die gespeeld werd na Corona. Tijdens Corona zaten de meisjes niet stil. Ze hebben veel online muziek opgenomen, allemaal vanuit hun eigen huis en dan samengevoegd bij elkaar. De eerste show na corona trok daarom volle zalen. Ze presenteerde prachtige klassiekers in een eigen OG3NE jasje. 

In 2022 staan ze wederom in het Chassé met Samen uit, Samen thuis. In deze tournee passeren Nederlands talige liedjes wederom in het eigen OG3NE jasje. Ze tillen de Nederlandse nummers naar een ander level met hun unieke meerstemmigheid.