Ermin de Koning

Stefano Keizers

Op vrijdag 23 september 2022 staat Stefano Keizers in het Chassé theater met zijn nieuwe voorstelling Hans Teeuwen.

Reserveer tickets

Gover Julius Samuel Meit is geboren in Amsterdam op 24 augustus 1987. Hij is bekend onder zijn alter ego en pseudoniem Stefano Keizers. Hij is Nederlandse cabaretier en kleinkunstenaar. 

Stefano Keizers studeerde af in 2009 aan de Gerrit Rietveld Academie. Hij is zanger geweest in de bands Wooden Constructions, Meitje en Longsy. Sinds 2014 is hij op het podium kleinkunst en liedjes gaan voordragen. 

In 2015 ontstond het alter ego Stefano Keizers. Hij kreeg zelfs zijn eigen biografie. Zo zou Stefano Keizers geboren zijn in 1984 in Yaoundé in Kameroen, woonde hij in zijn jeugd in verschillende landen, was hij getrouwd met Laura Dekker en was hij directeur van een keramiekfabriek in China. Als Keizers won Meit de 29e editie van het Concours om de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival in ontvangst te nemen.

Hij speelde mee in De Slimste Mens in het winterseizoen van 2016-2017. In januari 2018 debuteerde Keizers als cabaretier met het programma Erg heel. Als vervolg hierop speelt hij in 2019 extreme try-outs van zijn tweede programma Sorry baby. In november verscheen zijn eerste boek Twee Luitenanten. 

Stefano Keizers heeft hierna aan veel verschillende tv-programma's deelgenomen. In 2018 was Keizers te zien als kandidaat bij MAX Geheugentrainer. Zijn optreden was onderdeel van het AVROTROS-progmramma Experimensen, waarvan hij in januari 2019 presentator werd. In 2020 werd hij tweede tijdens het vijfde seizoen van het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje: dit leverde hem een rubriek op in de nieuwe talkshow van Humberto Tan die van start ging in januari 2021. In juni 2021 was Keizers een van de 'Vips' die mee deed aan de VIPS-special van het quizprogramma Beat The Champions. 

Eind 2021 was Keizers een van de deelnemers van het 21e seizoen van het RTL-4-programma Expeditie Robinson, hij viel als derde af en eindigde daarmee op de 24e plaats.[15] Datzelfde jaar was Keizers te zien als roaster in het programma The Roast of Hans Klok, hier verscheen hij naakt ten tonele.

Op privégebied heeft Stefano het ook goed voor elkaar. Hij is al een hele tijd gelukkig met zijn partner Ellis Kat. Ellis is een freelance curator, schrijfster, moderator en richt zich veel op kunst. In een interview vertelde Stefano over haar: “We versterken elkaar tot in het extreme, in alle facetten. Kort samengevat: we zijn aan elkaar gewaagd. Ik geloof in deze relatie, ook omdat we eerlijk durven te zijn.”

Stefano's vader groeide op binnen een Joodse gemeenschap op Curaçao en zijn moeder in Nederland. In zijn jeugd krijgt hij van beide culturen invloeden mee en noemt dat zelf een ‘schizofrene jeugd’. Hij had aan de ene kant een dwingende, Joodse achtergrond, en aan de andere kant werd hij daar in Nederland juist krampachtig van weggehouden. Zijn ouders wilden graag dat hij naar het Barlaeus Gymnasium zou gaan, maar toen hij besloot naar het Amstelveen College te gaan, begon hij zich af te zetten tegen zijn ouders.

In eerste instantie wilde Gover ook onder de naam Stefano Keizers kunst maken, zodat hij nog even anoniem zou blijven voor zijn familie en vrienden, maar zijn moeder kwam er al vrij snel achter. De band met zijn ouders is anders dan anders: hij omschrijft de band met zijn moeder zelf als ‘eng, ongezond hecht’. Hij gaat iedere week naar zijn ouders toe, dat vind hij belangrijk.

Stefano Keizers in het Chassé

Stefano stond voor het eerst in het Chassé Theater in 2018 met de voorstelling Erg Heel. Dit was zijn eerste avondvullende solovoorstelling. Hij tart zijn publiek met onbegrijpelijke voordrachten en is een meester in het creëren van ongemakkelijkse situaties tijdens de voorstelling. 

In 2020 keert Keizers terug met de voorstelling Sorry Baby. In deze voorstelling biedt hij een opvallend programma op de grens tussen cabaret en kunst, waarover je lang kunt napraten. 

Nu in 2022 is hij er weer, met de voorstelling Hans Teeuwen. De voorstelling kreeg vier sterren van de NRC, waarin werd vermeld dat de derde voorstelling overdonderend en opwinded is.