Mark Engelen

Alex Klaasen

Alex Klaasen komt in 2023 met zijn solovoorstelling No Ponies naar Breda. 

meer info & tickets

Zanger, cabaretier én acteur; Alex Klaasen is het allemaal. Alex (1976) groeide op in het Brabantse Oirschot en studeerde aan de Academie voor de Kleinkunst in Amsterdam. Samen met Martine Sandifort maakte en speelde hij in 2000 het cabaretprogramma Volgend jaar lach je d'r om, waarmee hij de Cameretten en de Pall Mall Export Prijs won. alexklaasen.nl

In 2009 stond hij op de planken met zijn solovoorstelling Eindelijk Alleen. Ook trad hij samen met Henry van Loon op tijdens de Parade met H.E.A.R. (Henry en Alex Rock). Alex schreef de liedteksten voor Lang en Gelukkig, Woef Side Story en De Gelaarsde Poes van het Ro Theater en speelde tevens ook de hoofdrol in de voorstellingen. 
 
In 2017 kwam de voorstelling Showponies naar het theater. Samen met onder meer Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex entertainment van het hoogste niveau. De voorstelling werd een ongekend succes en in 2019 kwam Showponies 2.  

Alex Klaasen in het Chassé 

Alex Klaasen heeft al diverse keren in het Chassé Theater gestaan. In 2011 speelde hij de Toon Hermans in Toon de musical. Samen met Tina de Bruin en Rop Verheijen stond Alex in de voorstelling Spuitsneeuw (2013), een feestelijke revue voor iedereen die met kerst eigenlijk liever alleen wil zijn. Ook was Alex te zien in diverse producties van Theater Rotterdam (voorheen Ro Theater). Begin 2018 stond Showponies in het Chassé, later dat jaar ging de voorstelling al in reprise. In 2020 stond Showponies 2 op onze planken. 

prijzen

Alex Klaasen ontving maar liefst 6 Musical Awards: 

  • 2006: Beste mannelijke bijrol in een kleine musical (Jan, Jans en de kinderen)
  • 2008: Beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical (Verplichte Figuren
  • 2011: Beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical (Toon de musical)
  • 2013: Beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical (Woef Side Story)
  • 2016: Beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical (Kiss Of The Spider Woman)
  • 2017: Beste mannelijke hoofdrol in een grote musical (De Gelaarsde Poes) 

In 2009 ontving Alex de Neerlands Hoop voor zijn soloprogramma Eindelijk Alleen en in 2016 kreeg Alex de Johan Kaartprijs uit handen van André van Duin. In 2020 heeft Alex de Annie M.G. Schmidt Prijs gewonnen voor het indrukwekkendste cabaretlied van het theaterseizoen. Hij krijgt de prestigieuze prijs voor het lied Gewoon Opnieuw uit Showponies 2.  

Alex Klaasen op tv en in de film 

Alex Klaasen deed imitaties in de tv-programma's Kopspijkers en Koppensnellers. Ook was hij te zien in de televisieserie Gooische Vrouwen, waar hij de rol vertolkte van Yari, de stylist van Cheryl Morero (Linda de Mol). Alex was ook te zien in kinderprogramma's, zoals Het Klokhuis, Welkom in de Gouden Eeuw, Wekom bij de Romeinen en Welkom in de jaren 60.

Alex schitterde ook in diverse films. O.a. Alles is liefde (2007), Lang en gelukkig (2010), Chez Nous (2013), Soof (2013) en Het Verlangen (2017).