K3

De swingende musical De 3 Biggetjes komt naar Breda. Hanne, Marthe en Julia kruipen in de huid van de biggetjes Knirri, Knarri en Knorri. Lukt het hen om uit de handen van de boze wolf te blijven?

bestel nu

over K3
K3 is van oorsprong een Belgische meidengroep met een Nederlandse poprepertoire voornamelijk gericht op het jonge publiek. Tegenwoordig bestaat K3 uit de drie meisjes: Hanne Verbrugen (1994), Marthe De Pillecyn (1996) en Julia Boschman (2002). 

De meidengroep is ontstaan in 1998. De naam verwijst naar voornamen van de eerste bezetting: Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts. De muziek is onderdeel van Studio 100 en wordt geschreven door Miguel Wiels, Alain Vande Putte en Peter Gillis.

samenstelling
Kathleen Aerts verliet als eerste in 2009 de groep, hierdoor werd de talentenjacht K2 zoekt K3 het leven in geroepen. Kathleen werd opgevolgd door de Nederlandse Josje Huisman, het eerste lid uit Nederland wiens naam niet met een 'K' begon.

Op 6 november 2015 namen Hanne Verbruggen, Marthe De Pillecyn en Klaasje Meijer het stokje over. Op 9 februari maakte Klaasje bekend dat ze K3 zou gaan verlaten. De opvolger hoeft voor het eerst geen meisje te zijn. Julia Boschman was de winnares van het programma en volgde Klaasje op. 

successen, hits en televisie
In 1999 nam K3 met de toenmalige bezetting deel aan het Eurovisiesongfestival met het nummer Heyah Mama. Het liedje werd weinig positief beoordeeld, maar werd toch uitgebracht en werd de eerste grote hit van de meidengroep. Het bereikte de tweede plaats en bleef 25 weken in de Ultratop 50 staan. 

In 2002 verkocht Niel William K3 aan Studio 100. Sinds 2003 presenteer K3 een televisieserie voor kinderen, met de titel De Wereld van K3. Op 10 mei bliezen zij tien verjaardagskaarsjes uit in de nieuwe show K3 en het Toverhart. 

K3 bracht negen succesvolle albums uit. Het achtste album Ya ya yippee was in de voorverkoop goed voor meer dan 50.000 verkochte cd's in de Benelux. Het negende album Kusjes was goed voor 20.000 verkochte cd's in de voorverkoop. 

De jaren daarop blijft K3 een groot succes. Ze stonden in uitverkochte Ahoy zalen in Rotterdam en in het Sportpalijs in Antwerpen. Op 4 juli 2007 onthulde de groep hun wassen evenbeelden in Madame Tussauds Amsterdam.

Het eerste album met alleen Hanne, Klaasje en Marthe kwam in december 2015 uit onder de titel 10.000 luchtballonnen. Tussen februari en mei 2016 werden verschillende singles van dit album uitgebracht, waarbij telkens een videoclip verscheen. Ook ging in april 2016 de animatieserie De avonturen van K3 in première op RTL Telekids en vtmKzoom.

Op 11 september 2021 kwam de eerste aflevering van het tweede seizoen K2 zoekt K3 op televisie. Aan het begin van de finale werd officieel afscheid genomen van Klaasje. De Nederlandse Julia Boschman werd uiteindelijk als winnares verkozen om haar op te volgen. Dezelfde dag verscheen ook gelijk de eerste nieuwe single met Boschman, Waterval.  Boschman haar eerste weken als K3-lid werden achter de schermen gevolgd in een televisieserie K3: Een nieuw begin. Het eerste nieuwe K3-album met Boschman, Waterval, verscheen op 17 december 2021.

 

K3 in het Chassé Theater

K3 is in 2022 voor het eerst te vinden in het Chassé Theater. Met maar liefst vier shows. Julia, Hanne en Marthe dansen, zingen en schitteren op het podium. De K3 show Kom Erbij was de allereerste show voor de nieuwe K3. 

De swingende musical De 3 Biggetjes komt in mei naar Breda. Hanne, Marthe en Julia kruipen in de huid van de biggetjes Knirri, Knarri en Knorri. Lukt het hen om uit de handen van de boze wolf te blijven?

bestel nu