Backstage | Achtergrond | Decorontwerper Joris van Veldhoven

Dit najaar komt Roald Dahls populairste boek tot leven in het theater. Charlie and the Chocolate Factory is een spectaculaire musical vol prachtige nummers, een oogstrelend decor en herkenbare personages.

In de onderstaande video vertelt decorontwerper Joris van Veldhoven al iets meer over het decor van de "Chocolate Garden" en "Wonkavision." Kom erachter waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en zie de eerste schetsen van het decor!

Bekijk hier de video over de "Chocolate Garden"

Bekijk hier de video over "Wonkavision"

Over Joris van Veldhoven

Joris studeerde theatervormgeving aan De Theaterschool in Rotterdam. Hij volgde 12 jaar lang teken- en schilderlessen bij beeldend kunstenaart Mart Franken en deed werkervaring op bij verschillende musicals- en theaterproducties, waaronder Albert Verlinde entertainment.

Hij leerde het ontwerpen van decors vooral in de praktijk van Arno Bremers, waarvoor hij aan de slag mocht aan diverse producties zoals Nijntje de musical, Shrek de Musical, De Jantjes, HEMA de musical en Dik Trom. Voor Dik Trom was hij naast assistent decorontwerp ook verantwoordelijk voor het poppenontwerp.  

Inmiddels heeft Joris al voor diverse producties het decor- en kostuumontwerp gedaan. Denk aan The Mousetrap, CARO van Efteling Theaterproducties en Juf Roos. jorisvanveldhoven.nl