Cabaretier Hans Teeuwen

Hans Teeuwen (1967), de koning van de lach, had zijn eerste solovoorstelling in 1994: Hard & Zielig. De Brabantse cabaretier had daarna nog negen succesvolle cabaretshows. In 2020 keerde hij weer terug naar het theater met Nou lekker dan, zijn meeste recente show.  
 
In 1991 won Hans Teeuwen met Roland Smeenk het cabaretfestival Cameretten. Hans staat bekend om zijn aburde en grove humor. In 2005 had hij al vijf theatershows op zijn naam staan en focuste Teeuwen zich op het maken van films. Zo regisseerde hij Masterclass en De reorganisatie van de afdeling Herhuisvesting, Franeker. Ook schreef hij mee aan twee scripts voor Theo van Gogh. Hans manifesteerde zich naast regisseur en cabaretier ook als zanger. Hij bracht drie studioalbums uit: Hans Teeuwen zingt, How is Aches en Popstukken.    
 
Drie jaar lang speelde Teeuwen in Groot-Brittannië met zijn Engelstalige shows. In 2010 keerde hij met Spiksplinter terug naar de Nederlandse theaters.

Hans Teeuwen in Chassé 

Hans Teeuwen als een van de eerste artiesten in het nieuwe Chassé Theater in 1995 met zijn eerste solovoorstelling Hard & Zielig. Ook met Spikspliter (2011) en Echte Rancune (2016) stond hij op onze planken. In 2020 zou hij met zijn nieuwe voorstelling Nou lekker dan naar Breda komen. 

viral

In 2020 maakt Hans Teeuwen de coronashow Smerige spelletjes. De inmiddels wereldberoemde zin Wat moet ik met mijn lul in de lockdown werd door Bjørgen van Essen in februari 2021 bewerkt tot een jaren ’80 versie die direct viral ging.