Joep Rijk

Christel de Laat

Christel de Laat (5 maart, 1966) groeide op in Schijndel en begon in 1996 zonder opleiding (De Laat is autodidact) als entertainer bij een Brabantse Feesterij. Daar kroop ze in de huid van typetje Nel en werd al gauw het gezicht van het bedrijf. Met haar programma Da’s Nel bezocht ze in Brabant per fiets markten, horecagelegenheden en toeristische locaties. Later presenteerde ze voor Omroep Brabant vier keer Het lekkerste Brabantse worstenbroodje als haar nieuwe typetje Betty van den Oetelaar. Ook het carnavalsprogramma FijnFisjeNie wordt door haar gepresenteerd.
 
Als actrice was Christel de Laat al regelmatig op regionale en nationale televisie te bewonderen. Zo speelde ze in meerdere seizoenen van Toren C, een absurdistisch komische televisieserie over een kantoorgebouw en het personeel. Ook speelde ze een rol in Wolfseinde, een 26-delige regiosoap van Omroep Brabant. De serie ging in 2008 in het Chassé Theater in première. In de afgelopen jaren was De Laat ook in verschillende films te zien, zoals New Kids Nitro (2011), Wiplala (2014) en Kankerlijers (2014).  

 

Christel de Laat in het theater

Eind 2014 stond Christel de Laat voor het eerst in het theater. Met de Warme Winter Show van Karin Bruers maakte ze een nagenoeg uitverkochte tour langs 35 Brabantse theaters. Christel besloot dat ze vaker in het theater wilde staan en maakte in de daaropvolgende jaren vaker een voorstelling, die goed ontvangen werden. 

Christel de Laat in het Chassé Theater 

In 2018 stond Christel de Laat voor het eerst op de planken in het Chassé Theater. Ze kwam langs met de show Vijftig jaar lief en leed, waarin ze vertelde over ongemakken en ze haar leven op komische wijze in de etalage zette. Een jaar later was De Laat terug in Breda met haar show Zijn daar nog vragen over?. Hierin bevroeg ze de alledaagse zaken van het leven én mochten bezoeker vragen aan haar stellen. De shows werden goed bezocht en een terugkeer van Christel De Laat in het Chassé Theater kan dan ook niet uitblijven. 

Graat & de Laat 

Sinds 2019 presenteert Christel de Laat elke zaterdagmiddag het radioprogramma Graat & de Laat, samen met Jordy Graat. Het programma is te horen op Omroep Brabant. In 2020 kreeg De Laat in dit radioprogramma ook de commissarispenning uitgereikt van commissaris van de Koning Wim van de Donk. De commissarispenning was een persoonlijke blijk van waardering van de commissaris, die De Laat de penning gaf vanwege haar vertegenwoordiging van Brabant.