Op zondag 13 november 2022 staat Ilse deLange in het Chassé Theater met haar nieuwe theatertour. Hierin laat ze nieuwe muziek, maar ook veel van haar grote hits ten gehore brengen.

Reserveer tickets

Ilse DeLange is de artiestennaam van Ilse Annoeska de Lange. Ze is geboren op 13 mei 1977 in Almelo en is bekend als Nederlandse zangeres en als leadzangeres van The Common Linnets. Ze heeft verschillende Edisons gewonnen en haar albums bereikten achttien keer platina.

De Lange nam in 1994 deel aan de jaarlijkse SCPO talentenshow in Oss. Daar trad zij samen met gitarist Joop van Liefland op en won in de categorie 'solo artiest'. In 1998 vertrok ze naar Nashville (Verenigde Staten) om het album World of Hurt op te nemen. Haar debuutsingle I'm not so tough bracht ze voor het eerst op tv ten gehore bij de show van Paul de Leeuw. Het album werd een groot succes in Nederland en uiteindelijk werden van haar debuutalbum internationaal 450.000 stuks verkocht. In Nederland ontving DeLange in 1999 een TMF Award en een Edison.

1999 was ook het jaar waarin DeLange een livealbum uitbracht: Dear John, een registratie van een Marlboro Flashbacks-minitournee die ze dat jaar deed en waarin ze liedjes van zanger John Hiatt op eigen wijze coverde. De cd werd al snel platina. In oktober 2000 verscheen de single Livin' On Love als voorloper van het nieuwe album met dezelfde titel dat in november uitkwam. Ondanks de promotie werd het album minder succesvol dan World of Hurt en kwam niet hoger dan de vijfde plaats. Toch haalde de cd platina.

Ilse DeLange won een Edison voor de beste Nederlandse artiest in 2001. In april 2003 verscheen het nieuwe album getiteld Clean Up, een plaat met pop/rocksound en zeer autobiografische teksten, allemaal door de zangeres zelf geschreven. DeLange was heel tevreden over de nieuwe plaat en ondanks de nieuwe sound werd het album al snel een succes.

Ilse DeLange heeft vele hoogtepunten in haar carrière, hieronder staan er een aantal weergegeven:

- The Great Escpace

Een album dat op 16 juni 2006 werd uitgebracht. De gelijknamige single verscheen eind mei. Het album was bij uitkomen reeds goud en bereikte in augustus 2006 de platinastatus (70.000 verkochte exemplaren). Na dit album volgde voor het eerst een eigen concert in de Heineken Music Hall te Amsterdam. 

- So incredible

Op 17 oktober 2008 kwam haar nieuwe album Incredible uit. Tijdens de uitzending van RTL Boulevard op 11 november 2008 ontving DeLange een gouden plaat voor het album. In korte tijd werden er 60.000 exemplaren van verkocht, waarvoor ze bij die gelegenheid een platina prijs ontving.

- Eurovisiesongfestival 2014

Samen met Waylon vertegenwoordigde ze als het gelegenheidsduo The Common Linnets Nederland op het Eurovisiesongfestival 2014 in Denemarken. Het nummer Calm After the Storm werd een Europese hit met top 10-noteringen. Er zijn 150 duizend exemplaren van The Common Linnets verkocht, dit is goed voor driedubbel platina. 

Ilse deLange in het Chassé

DeLange stond voor het eerst in het Chassé in 2014, met haar voorstelling After the Hurricane. Tijdens deze tour speelde Ilse met haar band haar grootste hits, maar de fans werden ook getrakteerd op een bijzonder nieuw repertoire. In 2019 keerde Ilse terug met de New Amsterdam tour. Ze was op dat moment al niet meer weg te denken uit de internationale hitlijsten. Dit album werd opgenomen met niemand minder dan T-Bone in Nashville. In het theater bracht ze wederom veel nieuwe muziek ten gehore, maar ook haar grote en bekende hits werden live voorgedragen. 

Nu in 2022 gaat Ilse opnieuw de Nederlandse theaters door met haar tour. Veel van haar bekende nummers komen voorbij, maar uiteraad hoor je ook als eerst haar nieuwe repertoire.