Op donderdag 13 oktober 2022 staat Mart Hoogkamer in het Chassé Theater met zijn nieuwe tour: Met een lach en een traan. 

Reserveer tickets

Mart (Martijn) Hoogkamer is geboren in Leiden op 5 mei 1998 en is bekend als Nederlandse zanger. Hij deed in 2016 mee aan seizoen 8 van Holland's Got Talent. Daarna tekende hij een contract bij Sony Music en verschenen verschillende liedjes. 

Hoogkamers zangervaring begon min of meer in 2008, toen hij deelnam aan de zangwedstrijd Kinderen zingen met sterren. Hierin werd hij tweede.

In 2016 nam Hoogkamer succesvol deel aan Holland Got's Talent. Hij bereikte de finale en werd tweede, waarbij hij een lied van Willy Alberti uitvoerde. Datzelfde jaar tekende hij een contract bij Sony Music. In september van hetzelfde jaar zongen Hoogkamer en Willeke Alberti samen een vernieuwde versie van Lachen, beetje huilen, als eerbetoon aan Alberti's vader Willy. Dit nummer was namelijk het laatste nummer dat Willeke en Willy samen hebben opgenomen.

Op 3 februari 2017 kwam zijn eerste solo-single uit; dit was het nummer In mijn droom. Dat jaar was Hoogkamer ook te horen op het festival Dutch Valley. In het voorjaar van 2017 kwam Lekker leven uit, gevolgd door Als de zon even schijnt. Deze singles kregen veel aandacht van Nederlandse en Belgische radiozenders. Op 29 maart 2018 verscheen de single Zomaar verliefd. In 2018 deed hij mee aan het televisieprogramma Topper Gezocht!; ook hier eindigde hij als tweede. Door de finaleplaats trad Hoogkamer op tijdens de Halftime Show van Toppers in Concert.

In augustus 2020 ging Hoogkamer viraal met een cover van van Unchained Melody. In de zomer van 2021 behaalde Hoogkamer zijn eerste nummer één-hit met het nummer Ik ga zwemmen; hij behaalde de eerste plek in zowel de Nederlandse Top 40 en de Nederlandse Single Top 100.

In Februari 2022 kwam de samenwerking met Maradonnie uit: Bieber Van De Kroeg, deze belandde in de Nederlandse Top 40 en is inmiddels goud.

8 en 9 April 2022 kreeg Mart het voor elkaar om Ahoy Rotterdam 2 keer uit te verkopen en vervolgens kon hij op 11 April z’n eerste EDISON ophalen.

Hoogkamer in het Chassé

13 oktober is de eerste keer dat Mart Hoogkamer in het Chassé Theater staat. Tijdens zijn theatertour Met een lach en een traan brengt Mart samen met zijn band een feel good show bestaande uit de grootste Engelstalige evergreens zoals She Believes In Me, Hurt, All By Myself en Unchained Melody en daarnaast natuurlijk ook zijn Nederlandstalige muzikale herinneringen die hij van thuis uit heeft meegekregen.