Komiek Jochem Myjer

Komiek Jochem Myjer (1977) is geboren in Leiden. Ondanks dat hij al van kinds af aan komiek wil worden, kiest Jochem er na zijn eindexamen voor om in Groningen Biologie te studeren.

Wanneer Jochem in 1997 meedoet een het Groninger Studenten Cabaret Festival, wint hij de eerste prijs met zijn korte voorstelling Geen Gemyjer. Hij stopt met zijn studie en gaat zich volledig richten op theater. In 1998 staat hij met zijn eerste avondvullende show Gegabber in het theater en gaat hier twee jaar lang mee door het land. Met zijn daarop volgende shows Adéhadé (2001), Yeee-Haa! (2004) en De rust zelve (2007) verwerft hij steeds meer faam vanwege zijn snelle tempo, muzikaliteit en feilloze imitaties van bekende personen. 

In 2012 staat Jochem, na een zware operatie, weer op het podium. De voorstelling Even geduld aub wordt overladen met lovende recensies. Wegens grote vraag speelt Jochem deze tot 2015 in de theaters. In 2014 krijgt Jochem de allereerste André van Duin Comedy Award, een twee jaarlijkse prijs voor een talent voor het comedytheater, uitgereikt door zijn grote voorbeeld André van Duin.

Zijn laatste show Adem in, adem uit (2016) is ruim 300 keer te zien in heel het land. Jochem sluit de tournee af met zijn honderdste optreden in Carré. jochemmyjer.nl

Jochem Myjer in het Chassé

Jochem Myjer stond verschillende keren in het Chassé Theater. In 2010 met zijn voorstelling De rust zelve en in 2014 én 2015 met Even geduld aub. Zijn laatste bezoek aan ons theater was in 2018 met Adem in, adem uit

Naast het theater

Naast zijn werk in het theater, behoorde Jochem van 2009 tot en met 2015 hij tot de vaste crew van het Sinterklaasjournaal en presenteerde hij verschillende radioprogramma’s.

In 2015 komt De Gorgels uit, Jochem zijn eerste kinderboek. Het schrijfdebuut van Jochem werd een succes: er kwam een herdruk en een vertaling naar het Duits. In 2016 wint Jochem de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de leeftijdscategorie 6-9 jaar. Inmiddels is het boek ook uitgebracht als luisterboek, ingesproken door Jochem zelf. Dat jaar komt ook het prentenboek De Wereld van de Gorgels uit, wederom met illustraties van Rick de Haas. Het spannende vervolg op De Gorgels, De Gorgels en het geheim van de gletsjer (2019), wint de Publieksprijs in de categorie 6 t/m 9 jaar van de Nederlandse Kinderjury. In 2020 verschijnt ook hier een luisterboek van en is alweer het tweede prentenboek De Gorgels en de grote operatie verkrijgbaar. 

documentaire 

Het documentaireprogramma Het uur van de wolf volgt Jochem Myjer tijdens de laatste reeks optredens van zijn ruim drie jaar durende theatertournee Adem in, adem uit. Myjer sluit af met zijn honderdste voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Voor deze uitputtingsslag moet alles wijken.

bekijk de aflevering