Olav Mol & Jack Plooij

Op donderdag 25 augustus 2022 staan Olav Mol & Jack Plooij in het Chassé Theater met De Formule 1 show.

Reserveer tickets

Olav Mol is geboren in Bloemendaal op 20 januari 1962. Hij is een Nederlandse commentator en presentator van de Formule 1. Mol was voor zijn Formule 1-avontuur dj, maar verzorgt al sinds 1991 zo goed als onafgebroken het Formule 1-commentaar.

Mol maakte zijn debuut als Formule 1-commentator bij NOS Studio Sport tijdens de Grote Prijs van Monaco in 1991. Vanaf 1995 werd hij bijgestaan door Allard Kalff, waarbij Mol het commentaar verzorgde en Kalff pitreporter was. In 2000 werd Kalff opgevolgd door Jack Plooij, die al enkele keren voor Kalff inviel.

Mol voorzag verschillende seizoenen alle Europese races op locatie van live-commentaar. Vervolgens sloot Mol eind 2013 een vast contract met Sport1, waarna hij opnieuw alle kwalificaties en races presenteert en becommentarieert — op locatie inclusief voorbeschouwing. 

Op 2 oktober 2014 werd bekend dat Sport1 de Formule 1 nog tot 2018 zal uitzenden, nadat, door het aantreden van Max Verstappen, ook Fox Sports haar interesse in de hoogste autosportklasse had getoond. Vanaf 2016 werd de naam Sport1 veranderd in Ziggo Sport en werd Plooij opnieuw pitreporter. Ziggo Sport behield de tv-rechten van de Formule 1 tot en met 2021. Vanaf 2022 vielen die in handen van Viaplay. Vanaf dat moment is het commentaar van Mol en Plooij te horen op Grand Prix Radio.

Jack Plooij is geboren in Amsterdam op 10 mei 1961. Hij is een Nederlandse tandarts en sportverslaggever. Plooij studeerde na zijn middelbare school tandheelkunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In 1986 studeerde hij daar cumlaude af en werd gevraagd aan de KU te Nijmegen een proefschrift te schrijven. In 1991 werd hij doctor in de medische wetenschappen. Op dit moment heeft Plooij een verwijspraktijk voor implantologie in Den Haag, waar hij nog steeds drie dagen per week patiëntenbehandeling doet.

Via het team van Frans Verschuur kwam Plooij meer en meer in aanraking met de autosport. In 1998 tijdens de Grand Prix van Monza vroeg racepresentator Olav Mol of hij pitverslaggever wilde zijn. Met een walkietalkie gaf hij alle informatie vanuit de pitstraat door aan Mol in de commentatorcabine. 

Plooij viel in de jaren negentig al enkele keren in voor Kalff. Samen met Olav Mol verhuisden zij naar SBS6 en maakten daar samen programma's. Naast de F1 maakten ze de eerste Red Bull Flugtag, de Red Bull Zeepkistenrace en de Strandrace. Mol keerde begin 2007 terug naar RTL maar Plooij bleef bij SBS6. Plooij schreef met Olav Mol Gas op de Plank en Dakar 2007. Samen reden ze twee jaar (2006 en 2007) de Dakar-rally door de woestijn.

In mei 2021 werd bekend dat de Formule 1 na afloop van het seizoen 2021 niet meer live te zien zou zijn op Ziggo Sport, maar bij Viaplay van het Scandinavische NENT. Later werd bekend dat zowel Mol als Plooij niet zouden mee verhuizen naar Viaplay. Plooij wordt vervangen bij Viaplay door Stéphane Kox. Wel kreeg Ziggo de samenvattingsrechten en werd bekend dat Plooij bij Ziggo Sport betrokken zou blijven voor onder meer het programma Formule 1 Café.

formule 1 duo in het Chassé

Het is de eerste keer dat dit fomule 1 duo in het theater staat met een voorstelling. Ze praten je helemaal bij over autosport, met noemenswaardige feitjes en leuke anekdotes.