Tino Martin

Op zaterdag 27 januari 2022 staat Tino Martin in het Chassé Theater met zijn nieuwe theatertour Onderweg naar jou. 

Reserveer tickets

Eduard Martinus (Tinus) Kattenberg is geboren in Den Haag op 27 januari 1984. Hij is een Nederlandse zanger en staat bekend onder zijn artiestennaam Tino Martin. Hij is vooral bekend van zijn nummers als Doe wat je wil (2013), Jij liet me vallen (2014), Later als ik groter ben (2017 en Zij weet het (2018). 

Carrière

In 2014 stond Martin voor het eerst op de planken in de strandtent van zijn oom. Hij begon zijn zangcarrière als imitator van René Froger. In 2002 nam hij deel aan de Soundmixshow van Henny Huisman. Hij zong This is the Moment van Froger en eindigde als tweede in de wedstrijd. Daarna deed hij mee met talentenjacht Idols. Bij Idols vonden ze zijn stem teveel lijken op die van René Froger, daarom besloot hij vanaf toen te focussen op zijn eigen klank. Hij tekende een platencontract bij Studio One en werkte aan zijn eigen repertoire. 

In 2014 brak Martin definitief door met Jij liet me vallen en hij ontving een Edison Award voor zijn album, een plaat die wekenlang in de Top 10 van de albumlijst stond. De hit Toch zal ik altijd aan je denken werd in korte periode miljoenen keren bekeken en gestreamd op YouTube en Spotify.

In 2015 nam Martin een duet op met Dries Roelvink, Plaatje van een vrouw. In datzelfde jaar stond hij weer met een eigen show op de planken in de schouwburg van Amstelveen. Met zo'n 400 optredens mocht hij zich de meest geboekte artiest van 2015 noemen.[1] Ondanks zijn doorbraak deed hij mee aan het SBS6-programma Bloed, Zweet & Tranen. In dit programma werd een nieuwe Nederlandstalige volkszanger(es) gezocht.

In 2016 won Martin de Edison Popprijs en gaf hij zijn eerste grote soloconcert in de Heineken Music Hall. Een jaar later gaf Martin op 8 en 12 mei 2017 een concert in Calo Gracio op Ibiza. In datzelfde jaar gaf hij voor het eerst een uitverkocht concert in de Amsterdamse Ziggo Dome, met als titel: Hét concert van mijn dromen XL. De Haagse zanger lanceerde in aanloop naar het concert zijn versie van het nummer Later als ik groter ben (een cover van BLØF).

In 2018 gaf Tino Martin naast twee uitverkochte concerten in Koninklijk Theater Carré en het Scheveningse AFAS Circustheater opnieuw een concert in de Ziggo Dome. Kort hierop volgde zijn eerste theatertournee, met als naam Dichterbij. Ook deed hij mee aan het elfde seizoen van het televisieprogramma Beste Zangers. Hij zong hier het nummer Zij weet het, dit nummer bereikte de nummer 1 in de Oranje top 30. Daarnaast kwam het nummer binnen in de Nederlandse Top 40 en de Single Top 100. Het nummer werd verkozen tot het foute anthem 2019 van Qmusic.[2] Op 19 juli van dat jaar ontving Martin een gouden plaat voor het nummer. 

Op 8 juni 2019 gaf Martin een uitverkocht concert in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Tijdens het concert deed hij een duet met René Froger dat later als single werd uitgebracht, getiteld Proost op het leven. Daarnaast reisde Martin in het najaar van 2019 tot begin februari 2020 langs de Nederlandse theaters met een avondvullende show.

In februari 2020 verscheen het nummer Loop niet weg, een samenwerking met Kris Kross Amsterdam en Emma Heesters. Het nummer werd bij het Nederlandse publiek goed ontvangen, zo behaalde het nummer de derde plek in de Nederlandse Top 40. 

Tino in het Chassé

Tino Martin stond één keer eerder in het Chassé Theater, met zijn theatertour in 2018. Hij bracht in kleine setting zijn eigen nummers, grote hits, covers en op dat moment zijn nieuwe nummer Dichterbij.

In 2023 keert Martin terug met de tour Onderweg naar jou. Hij vertolkt veel van zijn eigen repertoire, maar hij maakt ook plaats voor evergreens die Tino op geheel eigen wijze zal uitvoeren. 

Een avond genieten van Tino Martin en zijn 8-koppige band.