Demi van Eeten

Lucas Hamming te zien in Jesus Christ Superstar

Producent Albert Verlinde maakt vandaag bekend dat Lucas Hamming de rol van Judas gaat spelen in de nieuwe versie van Jesus Christ Superstar, geregisseerd door Ivo van Hove. Freek Bartels was in eerste instantie gecast maar heeft de rol onverhoopt teruggegeven. 

Hamming was blij verrast toen hij gebeld werd. ‘Ik volgde de bijzondere ontwikkelingen van dit project al een tijdje en ben groot fan van de iconische muziek van Jesus Christ Superstar. Ik kijk er naar uit om met deze fantastische cast en Ivo van Hove te werken.’ Hamming speelde al eerder de rol van Judas, in The Passion, hij won het televisieprogramma Maestro, speelde in de musical All Stars, bracht 3 albums uit, heeft 10 miljoen streams, verkocht Paradiso en Het Concertgebouw uit, speelde op Pinkpop en was een heel seizoen de huisband van De Wereld Draait Door.

De repetities van Jesus Christ Superstar zijn inmiddels begonnen. Naast Hamming zijn onder anderen Jeangu Macrooy (Jesus), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod) en Magtel de Laat (Mary Magdalene) te zien in de door Ivo van Hove geregisseerde voorstelling. Van 10 tot en met 14 april is de voorstelling in het Chassé Theater te zien.

Meer informatie over de voorstelling