Pablo Delfos

Roel van Velzen

Roel van Velzen werd geboren op 20 maart 1978 in Delft. Met een vader als muzikant, heeft Van Velzen vanaf jongs af aan te maken gehad met muziek. Op zijn middelbare school zat Van Velzen al in verschillende schoolbandjes en componeerde hij jaarlijks de kerstmusical. Tijdens zijn studie sloot hij zich aan bij Crazy Pianos, waar hij tijdens een optreden in de GelreDome zijn huidige manager Ruud Vinke ontmoette. 

In 2006 bracht Van Velzen zijn debuutsingle Baby Get Higher uit. Dit nummer heeft inmiddels 261K views op YouTube. In 2007 volgde zijn tweede single, Burn. Burn werd Alarmschijf en behaalde de top 10 van de hitlijsten. 

Maart 2007 verscheen zijn eerste album Unwind, die al snel te vinden was op nummer 1 in de Nederlandse Album Top 100. Tijdens de uitreiking van de 3FM Awards kreeg Van Velzen de prijs voor beste nieuwkomer en ontving hij bij de TMF Awards de prijs voor beste album.

In 2011 speelde hij zijn eerste grote show in een volle Heineken Music Hall. In 2013 kreeg Van Velzen zijn eigen beeld in Madame Tussauds in Amsterdam. Hij heeft ook meegedaan aan Beste Zangers, een programma waarbij Nederlandse zangers liedjes coveren. 

 

Roel van Velzen in het Chassé

Van Velzen stond voor het eerst in het Chassé Theater in 2010, met zijn eerste theatervoorstelling Hear me out. Hierin vertelt hij de verhalen achter zijn liedjes en zijn ervaring met het plotselinge succes. Hij weet het publiek goed bij de show te betrekken, het is een groot succes. 

In 2013 kwam Van Velzen terug met de voorstelling The Rush Of Life. Liedjes laten zich lezen als verhalen. Van het ontstaan van zijn liefde voor muziek tot een persoonlijke boodschap aan zijn pasgeboren zoon. Zijn laatste show speelde hij in 2016 samen met The Hibby GBs. In de show Call It Luck zingt Van Velzen samen met drie Afrikaanse zangeressen. Het zijn kleine, ontroerende liedjes en grote strijdliederen met veel vocaal vuurwerk. Ook in het theater weet Roel van Velzen je te vermaken.

 

In deze vijfde theatervoorstelling van VanVelzen, speelt en zingt de sympathieke zanger over zijn zoektocht naar antwoorden en over de noodzaak om nieuwe wegen in te slaan in een alsmaar veranderende wereld. Roel vertelt op vermakelijke wijze over hoe lastig het was om te breken met bestaande patronen, én over hoe bevrijdend het was toen het lukte om uiteindelijk alle veranderingen te omarmen. 

Maar er is nog meer nieuws: voor het eerst zingt Roel de Nederlandstalige liedjes die hij afgelopen jaar schreef, en uiteraard komt het vertrouwde energieke VanVelzen repertoire ook aan bod. Samen met zijn virtuoze vijfkoppige band, neemt hij het publiek op aanstekelijke wijze mee naar de krachtige wereld van muziek, in een voorstelling die net zo dynamisch is als het leven zelf. Naast een talentvolle zanger is Roel van Velzen een bevlogen artiest die als geen ander in staat is zijn publiek bij de voorstelling te betrekken. In Change Of Mind wordt een avond lang gelachen, openhartige verhalen verteld, maar vooral gepassioneerd muziek gemaakt.