Chassé Cultuurfonds: uitzonderlijke programmering

Het Chassé Theater heeft naam gemaakt met bijzondere en internationale programmering. We vertonen werk van ’s werelds belangrijkste theatermakers. Vaak komen deze voorstellingen voor het Chassé Theater naar Nederland. Daarnaast werkt het theater met vijf andere grote schouwburgen in Nederland samen binnen de Theateralliantie. Gezamenlijk worden nieuwe grootschalige muziektheaterproducties mogelijk te maken, zoals Augustus Oklahoma of de musicals Mozarts Zauberflöte - the next generation en De man van la Mancha

Het Chassé Cultuurfonds steunt het Chassé Theater bij deze ambitie en reserveert daarom en gedeelte van het budget voor dit doel. 

onderscheidende kwaliteit

Het Chassé Theater is in Zuidwest Nederland een baken van artistieke kwaliteit. Er zijn producties te zien die je elders niet snel zult aantreffen. Zo stonden er voorstellingen op de Bredase planken van bijvoorbeeld Romeo Castellucci (Italië), Boris Charmatz (Frankrijk), Hotel Pro Forma (Denemarken), Bruno Beltrao (Brazilië) en Hofesh Shechter (Israël).  Daarbij gaat het niet alleen om hoge cultuur, maar ook om vormen die bijvoorbeeld jongeren kunnen aanspreken. 

Vind jij het ook belangrijk dat het Chassé Theater zich onderscheid met een uitzonderlijke programmering?