Interview | Kom hier dat ik u kus

Kom hier dat ik u kus - Chassé Cinema Breda

Op het Filmfestival van Gent sprak Cineville filmmakers Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden, die met boekverfilming Kom hier dat ik u kus een sprong maken van een (kleine) documentaire naar fictie voor het grote publiek.

"We hebben letterlijk tegen elkaar gezegd: als we ooit fictie zouden maken, zou het zo’n soort verhaal zijn. En toen kwam Griet vier maanden later op ons pad.", vertelt van Koevorden.

Kom hier dat ik u kus is gebaseerd op het gelijknamige boek van Griet Op de Beeck. Lubbe Bakker: "Een week later hadden we contact en zei ze dat ze wilde dat wij de verfilming zouden doen. Griet zei tijdens ons gesprek dat ze het interessant vond als we het helemaal naar ons toe zouden trekken. Wij mochten zelf kiezen hoe we de film zouden maken."

lees het gehele interview

tekst gaat door onder de afbeeldingen

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

bekijk de speeldata