Backstage | Interview | Armando Iannucci

The personal history of David Copperfield | Chassé Cinema Breda

VPRO Cinema interviewde regisseur Armando Iannucci over zijn nieuwe film The personal history of David Copperfield

"Voor mij was het belangrijkst dat de film fris voelt. Ja, het verhaal speelt zich af in 1840, maar vergeet niet dat dit voor de mensen toen de tegenwoordige tijd was. Ze hadden hun hele toekomst nog voor zich."

Een belangrijke rol in de eigenzinnige en eigentijdse bewerking van de roman van Charles Dickens is weggelegd voor humor. "Humor betekent voor mij dat je de wereld in al haar complexiteit durft te bekijken, maar ook dat je ziet hoe het beter kan.", vertelt  Iannucci aan VPRO Cinema. "Bovendien laat humor je vanuit een andere, onverwachte hoek naar kwesties kijken."

Interview gaat door onder de afbeeldingen

"Zowel de film als het boek is een ode aan de gemeenschap."

"Dickens was eigenlijk een heel moderne schrijver. Tijdens zijn leven was hij de beroemdste schrijver van de wereld, met een enorm platform. Dat gebruikte hij ook om het over heel complexe kwesties te hebben. Hij schreef net zo makkelijk over de belabberde omstandigheden in fabrieken of het slechte schoolonderwijs als over de corruptie in de politiek. En ondertussen waren zijn boeken toch heel vermakelijk en toegankelijk."

lees het hele interview op VRPO Cinema

over de film
The personal history of David Copperfield is gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield. Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy. Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd.

Te zien in Chassé Cinema vanaf donderdag 17 september

bekijk de speeldata