Menno van der Meulen

Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel is sinds 2010 gevestigd in Tilburg. Piet Menu heeft sinds september 2015 de artistieke leiding. Menu schept een artistiek kader en creëert een veelkleurig theaterhuis. Een huis van uiteenlopende makers die elk in een eigen krachtige beeldtaal hedendaagse verhalen vertellen.

Het Zuidelijk Toneel ontwikkelde zich tot een uniek gezelschap: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn. Piet Menu staat als curator en initiator aan het hoofd. Samen met co-artistiek leider & regisseur Sarah Moeremans en in samenwerking met de beste theatermakers vertellen we de verhalen die de wereld nodig heeft. Vanaf 2021 werkt Het Zuidelijk Toneel elk half jaar rondom een ander thema.

Heldenketting

Het Chassé Theater en Het Zuidelijk Toneel presenteren het bijzondere kunstproject de Heldenketting. In zes Brabantse steden, waaronder Breda maakt Het Zuidelijk Toneel (HZT) een estafette van niet-alledaagse helden. Het Brabantse gezelschap is op zoek gegaan naar de Onofficiële Nachtburgemeester, de Zorg-held, de Vliegensvlugge Vakkenvuller, De Armoede Aanvaller en vroeg hen; Wie is jouw held? Dit resulteert in een heldenketting van vijftig helden uit Breda. 

De Bredase helden zijn vereeuwigd met de illustraties van Sjoerd Jansen.

HZT - Heldenketting - Sjoerd Jansen - foto Simone_Michielsen

meer informatie