HASB

Herdenking afschaffing slavernijverleden & viering Keti Koti

In samenwerking met de stichting Herdenking Afschaffing Slavernijverleden Breda bieden we een bijzonder programma op zondag 30 juni en maandag 1 juli.

Op zondag 30 juni herdenken we de afschaffing van de slavernij. De herdenking start om 19.30 uur op het voorplein met Bazuingeschal van de taptoe Paul Jankowski. De rest van het programma is binnen, in de kleine zaal vanaf 19.40 uur. Er zijn meerdere sprekers en de avond wordt muzikaal omlijst door het Bredase Molukse koor El Sinar.

Een dag later, op maandag 1 juli, vieren we de afschaffing van de slavernij. Om 14:30 uur vertrekt een Antilliaanse brassband vanaf het Kasteelplein naar het Chassé Theater. Daar start om 16:00 uur op het voorplein het Plengoffer door Roy Emanuëls. Daarna volgt het overige programma bij het Chassé Theater. Doorlopend is er een audiovisueel programma van Sebastiaan Schoonen te bezoeken.

In de cinema wordt een aantal mooie films vertoond van de Surinaams-Nederlandse filmmaker Ida Does. Bekijk hieronder het volledige programma.