Daniël Arends

Daniël Joko Erik Arends is geboren in Jakarta op 15 oktober 1979 en is een stand-upcomedian. Hij groeide op bij zijn adoptieouders in Bussum. 

Tijdens zijn opleiding op de Academie voor Kleinkunst van Amsterdam was hij een van de cabaretiers van de cabaretgroep Vier Gasten. Dit was zijn eerste kennismaking met het vak. Sinds 2003 maakt Arends deel uit van de groep cabaretiers van de Comedytrain. In november 2006 won hij de jury- en publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten en in het jaar daarna was hij op de televisie te zien in de serie Comedytrain presenteert. In 2013 speelde hij een van de hoofdrollen in de film Bro's Before Ho's

In 2021 was Arends als teamleider te zien bij het satirische nieuwsprogramma Dit was het nieuws. Voor dat programma werkte hij samen met presentator Harm Edens en teamleider Jan Jaap van der Wal.

Inmiddels is zijn solocarrière een feit. Hij vangt elk jaar publiek met zijn nieuwe voorstellingen. Hij is eerlijk en verbaal agressief, zonders kaders en beperkingen. Ook twee shows op één avond is geen beperking voor Daniël Arends. 

Arends in het Chassé

Daniël Arends heeft al meerdere keren in het Chassé gestaan. Zijn eerste keer was in 2011, met de voorstelling Blessuretijd. Een voorstelling vol een gezonde dosis zelfspot. Hij duikt in de wereld waarin goed doen rechtstreeks is gekoppeld aan eigenbelang en kwaad doen een hobby is. Arends biedt troost, stelt vragen en geeft de leukste antwoorden. 

Vier jaar later keerde Arends terug naar het Chassé, met de voorstelling Carte blanche. Een uitverkochte zaal waarin hij de vinger op de gevoelige plek weet te leggen als het gaat om thema's als identiteit, hypocrisie en fantasie. De verwarring is net zo groot als de verwondering. 

In 2017 zien we zijn volgende voorstelling De afterparty. Volgens de Theaterkrant is Arends absoluut een spannende cabaretier, die fantastisch speelt en de zaal helemaal onder controle heeft. 

Ook in 2019 en 2020 speelde Arends een voorstelling in het Chassé met een reprise. Dit was de voorstelling Meer van hetzelfde. Met cynische humor, gespeelde nonchalance en een filosofische inslag.

En nu in 2022 keerde hij terug met twee verschillende voorstellingen: God is mijn rechter en Thuis praat ik bijna nooit

⭐⭐⭐⭐⭐ "De cabaretier rijgt met kenmerkende nonchalance hilarische grappen en prikkelende vragen aaneen." - AD