Interview | Wolfwalkers

Wolfwakers - Chassé Cinema Breda

Cineville interviewde regisseurs Tomm Moore en Ross Stewart over het magische Ierse sprookje Wolfwalkers

De betoverende wereld van Wolfwalkers baseerden de regisseurs op van alles en nog wat: op Ierse sprookjes over wolf people, op het steeds sneller verdwijnen van de bossen, en op de bloederige geschiedenis van de Engelse landvoogd Oliver Cromwell, die model stond voor de Lord Protector. 

lees het gehele interview

tekst gaat door onder de afbeeldingen

In een magisch Ierland wonen Wolfwalkers. Je herkent ze aan hun fonkelend rode haar en grote ogen. Zij kunnen niet alleen praten met wolven, maar ook wonden genezen en zelf in een wolf veranderen. Mensen denken dat Wolfwalkers hen beschermen tegen de wolven, maar eigenlijk is het andersom. Het zijn de wolven en de natuur die bescherming nodig hebben.

Als leerling-jager Robyn met haar vader naar Ierland reist, om de laatste wolven te doden, leert ze Mebh kennen. Mebh blijkt een Wolfwalker te zijn, net als haar moeder. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, gaan Robyn en Mebh op zoek naar haar. Robyn wordt steeds verder mee gezogen in een geheime, betoverende wereld. Een bijzonder spannend en adembenemend mooi avontuur, vol van magie, Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur, die zowel kinderen als volwassenen zal betoveren. 

bekijk de speeldata