Efteling Theater

De shows van het Efteling Theater staan al jaren bekend om de prachtige vertolking van allerlei beroemde sprookjes. Ook in het Chassé Theater stonden al de nodige sprookjesmusicals van het Efteling Theater, die telkens de harten van menig kind en volwassene wisten te veroveren.  

Sprookjes in het Chassé Theater 

In 2014 ging in Breda De sprookjesmusical Klaas Vaak in première. In deze show van het Efteling Theater gaat Klaas Vaak, samen met zijn trouwe uil Oehoe Houdoe, elke avond op pad om de kinderen mooie dromen te bezorgen. Maar dan merkt de tovenaar dat de kinderen zwart zand in hun ogen hebben en dat dit het werk is van de gemene heks Noxana.

In 2016 was het Efteling Theater terug op de planken van het Chassé Theater met Sprookjesmusical Pinokkio. Als op een dag een fee Pinokkio tot leven tovert, kan zijn maker Geppetto zijn geluk niet op. Maar dat duurt niet lang. Goed luisteren doet Pinokkio namelijk niet. Hij wil liever op avontuur, de gekste dingen meemaken. 

 

In 2018 konden alle kinderen van Breda genieten van de sprookjesmusical De gelaarsde Kat. De Kat vertelt in dit sprookje hoe hij een arme molenaarszoon ontmoette. Wanneer de twee bevriend raken mag de molenaarszoon alles wensen wat hij maar wil. De kat kan de wensen uit laten komen, maar daarvoor wil hij een bijzondere beloning. Bekijk deze musical online terug.  

Een jaar later stond er alweer een nieuwe Efteling Theatershow in de Grote zaal van het Chassé Theater. Dit keer ging het om Sprookjessprokkelaar de musical, gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul van Loon en Prinses Laurentien. In dit verhaal volgen we de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Bekijk deze musical online terug.  

In 2021 komen de beroemde Efteling figuren Jokie en Jet langs in het Chassé Theater. In deze familiemusical voor alle leeftijden is Jokie jarig en krijgt een wel héél bijzonder cadeau van Jet: ze gaan samen op wereldreis in hun luchtballon. Dat wordt een reis om de wereld om nooit te vergeten!

Knutselen met Jokie en Jet 

Knutsel jij ook zo graag? Wij hebben de mooiste knutseltips voor alle Jokie en Jet fans. Doe mee en maak er een feestje van! 

Bouw je eigen luchtballon

Bouw je luchtballon - Jokie en Jet - Chassé Theater Breda

Maak een zingende Jet 

Maak een zingende Jet - Jokie en Jet - Chassé Theater Breda

Creëer je eigen Jokie en Jet feestje 

Maak je eigen feestje - Jokie en Jet - Chassé Theater Breda