Marieke Jacobs

vacature productieleider

Chassé Theater zoekt een productieleider (24 uur)

Het Chassé Theater in Breda is met drie theaterzalen, drie cinemazalen en twee restaurants één van de grootste podia van ons land. Als maatschappelijke instelling willen wij met film en podiumkunsten bijdragen aan het geluk van alle inwoners van Breda. 

Onze programmeurs zitten boordevol creatieve ideeën om de reguliere programmering aan te vullen met (eigen) producties die ondernemend, exclusief, onderscheidend of gewoon heel leuk kunnen zijn. Vaak ontstaan ze vanuit een bepaalde thematiek, maatschappelijke betrokkenheid of intrinsieke motivatie. Deze (artistieke) producties kunnen binnen de muren van het Chassé Theater plaatsvinden, maar ook op plekken in Breda. Om deze producties van kop tot staart in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar een productieleider.

Wat ga je doen?
Als productieleider ben jij verantwoordelijk voor het coördineren van de projecten die het Chassé Theater zelf produceert. Na een uitgebreide kick-off met de afdeling programmering en het projectteam ben jij in de lead. Jij verbindt de verschillende afdelingen aan elkaar en coördineert de voorbereidingen. Jij neemt de verantwoordelijkheid op je voor het op stoom houden van de voortgang volgens de planning, voor de budgetbewaking en voor de uitvoering en afwikkeling van de productie. Na afloop zorg jij voor een goede evaluatie en verzamel je eventuele verbeterpunten zodat de volgende productie nóg beter verloopt.

Hoe kan je werkdag eruit zien?

 • 11.00 uur: je start deze dag wat later omdat er vanavond een productie op de planning staat. Als eerste heb je een overleg met de afdeling marketing over het project Of je worst lust.
 • 11.30 uur: aftrap van een nieuw jongerenproject waar jij het projectplan presenteert met de programmeur en de afdelingen marketing, techniek en horeca.
 • 12.30 uur: tijd voor een gezellige lunch met collega’s.
 • 13.00 uur: je gaat naar de externe locatie voor het project Sunset Cinema en controleert de bouw waarbij jij meteen de laatste puntjes op de i zet zodat alles klaar is voor vanavond.
 • 15.00 uur: terug bij Chassé om je mail weg te werken.
 • 16.00 uur: je rond de vergunningaanvraag project zomerprogrammering Promenadeterras af zodat deze tijdig de deur uit is.
 • 17.00 uur: dinertijd in het artiestencafé met collega’s die dezelfde avond in het Chassé Theater een voorstelling draaien.
 • 18.00 uur: op de externe locatie voer je de laatste checkronde uit voor Sunset Cinema; alles staat op tijd gereed en alle collega’s hebben zin in een mooie avond.
 • 19.00 uur: gasten komen binnen bij Sunset Cinema. Alles loopt soepel door je goede voorbereidingen en je ziet dat gasten genieten.
 • 20.30 uur: je bent precies op tijd terug in Chassé om nog naar de voorstelling te gaan! Wat een geluk!

Wie ben jij?
Als productieleider heb je de nodige creatieve en relevante werkervaring met projectmatig werken in de culturele sector. Deadlines zijn je niet vreemd, je bent daadkrachtig en indien nodig kan je knopen doorhakken. Je bent een echte teamplayer die weet hoe je eigenaarschap kunt stimuleren bij de leden van een projectteam. Verder:

 • Beschik je over een HBO werk- en/of denkniveau;
 • Ben je een verbinder én leider, je weet mensen samen te brengen en synergie op te wekken;
 • Ben je communicatief zeer sterk, je zoekt makkelijk contact met collega’s van andere afdelingen;
 • Kan je overzicht houden in planning en budgetbeheer is je niet vreemd, er lopen meerdere projecten naast elkaar waarbij jouw probleem oplossend vermogen goed van pas komt;
 • Kom je uit Breda of de directe omgeving;
 • Werken in de avond en/of weekenden is geen probleem, je vindt het vanzelfsprekend om bij de uitvoer van projecten te zijn.

Wat krijg je van ons?
De functie van productieleider is voor ons een nieuwe functie, wat betekent dat je veel vrijheid krijgt om de functie vorm te geven. Het Chassé Theater is een organisatie in constante ontwikkeling waarbij groei en blijven leren voorop staat. Maar dat is niet alles:

 • Een contract voor gemiddeld 24 uur per week.
 • Afhankelijk van je ervaring een bruto maandsalaris tussen €3.000,- en € 3.700,- bij een fulltime dienstverband conform cao Nederlandse Podia schaal 6.
 • Je mag samen met iemand gratis naar theater- en filmvoorstellingen.

Het Chassé Theater heeft zo’n 110 vaste medewerkers en 70 vrijwilligers die samen werken aan een enorme diversiteit van activiteiten. Wij bieden een brede programmering van artistieke film tot commercieel vermaak, van jong (Bredaas) talent tot gearriveerde internationale makers. Chassé Theater wordt als werkgever door medewerkers beoordeeld met een 8, en maar liefst 95% van de medewerkers is er trots op om voor het theater te werken, voelt zich er thuis en gaat met plezier naar het werk.

Word jij hier gelukkig van?
Stuur dan uiterlijk 14 juli jouw cv en motivatie naar pz@chasse.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met de afdeling HR via 076-5303188 of stuur een mail naar pz@chasse.nl.