Youtuber Nienke Plas

Nienke Plas

Nienke Plas (3 april, 1986) groeide op in Purmerend maar verhuisde op 19-jarige leeftijd naar Amsterdam. Hier werkte ze in de detailhandel. In het voorjaar van 2016 startte ze met haar eigen vlog op Youtube waarin ze vertelde over haar eigen leven. Deze video's verschenen onder de naam Shitty Diary. De vlogs waren populair en eind 2018 had ze al meer dan tweehonderdduizend volgers.  

In datzelfde jaar startte Nienke naast vloggen ook met het presenteren van verschillende tv-shows zoals Zon, Zuipen, Ziekenhuis: Hier is het feestje en later Pretty & Single. Sinds 2019 schittert ze samen met haar echtgenoot en kind in een eigen realityserie, uitgezonden door RTL 5 en Videoland. 

Plas staat bekend om haar expressiviteit, grove humor met een tikkeltje absurdisme en haar Amsterdamse accent. Ze won de Televier-ster Online-videoserie Award 2019 en de Televier-ster Talent Award 2019. 

Nienke Plas in het Chassé Theater 

In 2019 kwam de droom van Nienke Plas eindelijke uit, ze ging op tournee met een eigen voorstelling. De show, Van de Hak op de Tak, staat bol van harde grappen zoals we van Nienke gewend zijn. Ze werd omarmd door vele kijkers die haar YouTube-kanaal volgen en nu wil zij hen, vanaf het podium, bedanken.

Muziek 

Naast haar vlogs en theatertour is Nienke ook bezig met muziek. In 2018 bracht Nienke Plas Vrijdag uit, haar eerste single. Het nummer schopte het tot de 25ste plek in de Nederlandse Single Top 100. Ook de clip werd goed bekeken, in een week tijd wist de video 1 miljoen mensen te bereiken. Inmiddels heeft Plas nog 9 nummers uitgebracht waarvan Houd Me Vast en Zo Mooi in de Nederlandse Single Top 100 terechtkwamen.
 
 

Nienke op het witte doek

In 2018 was Nienke Plas te zien in de film Elvy's Wereld: So Ibiza, gebaseerd op de boeken van Jill SchirnhoferIn 2019 speelde ze de rol van Kiki in de Nederlandse romcom F*ck de Liefde en in 2021 was ze te zien in de Netflix-film Just Say Yes