Achtergrond | behind the scenes | Grease

In mei staat de hitmusical Grease in het Chassé Theater. Het is een van de langstlopende musicals ooit op Broadway en werd in ons land een begrip door de film die 45 jaar geleden met veel succes in de bioscopen draaide. De musical krijgt een eigentijdse touch anno 2023, maar blijft de bekende en vertrouwde musical.

Achter deze bewerking zit een sterk creatief team: Producent Albert Verlinde maakt de voorstelling met Senf Theaterproducties en Jaco Kaasschieter. Servé Hermans gaat deze eigentijdse en aanstekelijke musical regisseren. Daan Wijnands wordt verantwoordelijk voor de choreografie. Ad van Dijk is de arrangeur en muzikale supervisie en Joris van Veldhoven ontwerpt het decor & kostuums.

Zij vertellen alvast meer over de musical en de audities in de onderstaande video's 

Producent Albert Verlinde

Regisseur Servé Hermans

Choreograaf Daan Wijnands

Muzikale Supervisie en Arrangeur Ad van Dijk

Decor- & Kostuumontwerper Joris van Veldhoven

Het verhaal: 

Grease vertelt het verhaal over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden. De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies. Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samen brengen, maar voor hoe lang? Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde?