Han Ernest

Zangeres Dana Winner

Dana Winner is een Vlaamse zangeres die vanaf 1989 niet meer uit de hitlijsten weg te denken is. Ze werd geboren in Hasselt als Chantal Vanlee en zong als kind al in het dorpscafé en bij het kerkkoor. Nadat ze door haar teamgenoten bij de volleybalclub werd ingeschreven voor een zangwedstrijd kwam haar carrière in een stroomversnelling. Ze won de wedstrijd en maakte al snel haar eerste singels; Op het dak van de wereld en Ver weg van Eden. Toch had ze haar eerste grote hit pas in 1995 met Westenwind, een cover van One way wind van de Volendamse band The Cats. 

Dana groeit uit tot een grote naam in de muziekwereld en treedt op in Duitsland, Nederland maar vooral Zuid-Afrika. Haar nummers De Oude Man En De Zee, Woordenloos en Zeven Regenbogen kregen allemaal een hoge notering in de hitlijsten. Door de jaren heen bracht Dana zo'n 250 nummers uit. danawinner.com

Liefde voor Muziek  

In 2016 nam Dana Winner deel aan het tv-programma Liefde voor Muziek. Hierin gaan verschillende artiesten samen naar een Spaans eiland waar ze vervolgens liedjes van elkaar coveren. Dana zong haar versie van het nummer One Moment In Time. De clip van haar vertolking ging viraal en werd opgepikt door een Zuid-Amerika tv-zender. Uiteindelijk scoorde Dana hierdoor een hit in Brazilië. Het filmpje is inmiddels meer dan 15 miljoen keer bekeken.  

 

Dana Winner in het Chassé 

Dana Winner stond in 2009 voor het eerst op de planken van het Chassé Theater met haar show Onvergetelijke Kerst met... Twee jaar later was ze terug met de theatershow Parels uit de Noordzee waarin ze de mooiste nummers zong uit de muziekgeschiedenis van de Lage Landen. In de drie daaropvolgende jaren kwam Dana Winner elk jaar langs met een nieuwe show vol muziek en verhalen. Na een korte pauze was Dana in 2018 terug in Breda met de show Uit Bewondering. In deze voorstelling zette Winner de muziek, de mensen en de momenten die ze het meest bewonderde op een rij en koos daar liedjes bij. In 2021 zal Dana terug zijn met een show om haar 30-jarige jubileum te vieren. 

30 jaar Dana Winner  

De nieuwe theatertour van Dana heet heel toepasselijk 30 jaar Dana Winner – drie decennia vol liefde én muziek. Ze zit 30 jaar in het vak en viert dit met een vierkoppige band en heel veel liedjes uit haar omvangrijke Nederlandstalige én Engelstalige repertoire.